Kleurrijk

Op het moment dat u deze column leest zit de Feestweek er alweer bijna op. Wat hebben ze weer hun best gedaan, de vrijwilligers van de Oranjevereniging. Opnieuw is er een programma samengesteld voor jong en oud, met succesnummers uit het verleden maar ook met hedendaagse onderdelen. Zelfs aan kinderen die moeite hebben met feestvieren op de kermis is gedacht. De feestweek wordt zaterdag afgesloten met het Bloemencorso. Onlangs plaatste Daan de Mooij van Lollypop Entertainment, hij zorgt voor de figuranten op de praalwagens, een foto van Didi Schoneveld op Facebook. Didi was daar aan het werk achter de naaimachine. Didi is de rechterhand van Daan wat betreft het naald en draadwerk. En reken maar dat ze al heel wat uurtjes achter de machine heeft versleten om de figuranten met die vaak prachtige kostuums te laten stralen op de wagens. Zij is een van die vele mensen, vaak onzichtbaar op de achtergrond, die ervoor zorgen dat ons Bloemencorso zo'n geweldig kleurrijk feest is om te zien. We zetten hen eigenlijk te weinig in de spotlights en dat is jammer. Bij deze dus. Didi bedankt voor het vele werk wat je ook dit jaar weer hebt verricht en hopelijk mag je dit nog jaren blijven doen.

Op mijn vorig column over afval scheiden kreeg ik wat reacties. De meeste van u willen wel maar…. opmakend uit uw reacties er is altijd weer een reden om het niet te doen. Vooral de gemeente werd vaak genoemd als dwarsligger. Volle bakken, verkeerde plekken etc.,.        In de wijk Frederiksoord draait de Afval Challenge nu alweer een maand op volle toeren en het gaat langzaam de goede kant op. De bewoners beginnen te begrijpen dat zij nu toch echt aan zet zijn. Vooral het direct via de bestaande containers aan kunnen bieden van plastic afval valt in goede aarde. Als we ons huisafval goed scheiden blijft er nog maar een klein zakje echt restafval achter en zo hoort het ook. Een vorige poging om inwoners op een betere manier hun afval te laten aanbieden mislukte vorig jaar gigantisch in Katwijk. Laten wij er nu een succes van maken. Ja laten we dat doen we, speciaal voor onze "Rijnsburgse" wethouder Corine van Starkenburg.

Op Facebook verschenen vorige week, na hevige regenval ook foto's van volgelopen brandgangen achter woningen. De riolering kon het duidelijk niet aan. Dat we daar zelf schuldig aan zijn begrijpt niet iedereen. Het regenwater valt in veel tuinen tegenwoordig meer op stenen en grind dan op planten en in de aarde. Het kan daardoor maar op een manier weg, via een putje naar het riool. Die moet vaak in korte tijd van heel veel dicht getegelde tuinen het regenwater opvangen en met stortbuien, tja lukt dat niet altijd. Dus willen we wateroverlast voorkomen, tegels eruit en gras en planten er voor in de plaats. Deze zomer nog doen!

Reageren?
uicatcher@gmail.com