Afbeelding
Foto: pr

ChristenUnie blij met zorginzet van De Brug

Ingezonden n De ChristenUnie heeft een werkbezoek gebracht aan De Brug, GGZ-instelling voor verslavingszorg met een christelijke identiteit en een visie op herstel en van hoop voor kwetsbare mensen.

Met de directie is gesproken over onderwerpen, zoals de maatschappelijke agenda, jeugdzorg, inloophuis en maatschappelijke opvang en de expertise op het gebied van zorg en welzijn die De Brug heeft om veel te kunnen betekenen voor de Katwijkse samenleving.

Het bezoek van de fractie aan De Brug was in het kader van het periodiek onderhouden van het contact. Tijdens dit bezoek heeft de ChristenUnie vernomen hoe De Brug inhoud geeft aan haar toekomstvisie en welke plaats zij inneemt binnen de zorg in Nederland. De fractie is blij met de positieve positie die De Brug heeft binnen de zorg. Gesproken over de rol van het inloophuis, een plek waar zowel mensen met een verslavings- en/of psychiatrische achtergrond, dak- en thuislozen en eenzamen liefdevol worden opgevangen en van een heerlijke gezonde maaltijd kunnen genieten. Een opvang die mogelijk is omdat De Brug een professional heeft in het inloophuis, maar tegelijkertijd niet zonder de inzet kan van veel vrijwilligers. Er zijn zoveel taken meer die De Brug uitvoert. Denk aan de WMO-dagbesteding in de kringloopwinkel, het project "de vier huizen" over tijdelijke opvang, begeleid wonen in groepsverband en begeleid zelfstandig wonen. Ook deze zorgtaken kunnen niet zonder vrijwilligers worden gedaan.

De ChristenUnie heeft geluisterd naar de directie en kennis genomen van de plannen van De Brug. Voldoende informatie gekregen om als fractie te bespreken wat de gemeente kan betekenen voor deze lokaal gebonden GGZ-instelling die zich ook inzet voor de jeugdzorg en opvang van daklozen. Zorg dichtbij, kleinschalig en gekwalificeerd. Huiswerk genoeg meegekregen voor de fractie.

Na de zomer komt de ChristenUnie hierop terug.
| Foto: pr.


De Wilbert zoekt vrijwilligers

Hulp n In De Wilbert gebeurt van alles voor bewoners van deze zorglocatie. Er wordt van alles georganiseerd om bewoners zoveel mogelijk te kunnen laten doen wat zij vroeger ook al deden en altijd al fijn vonden.

Maar dat kunnen de medewerkers niet alleen, de samenwerking met vrijwilligers is hierbij heel belangrijk. Daarom zoekt De Wilbert altijd vrijwilligers en per direct is er behoefte aan volgende vrijwilligers:

De Wilbert is momenteel op zoek naar dierenvrienden die willen helpen bij een nieuw project, vrijwilligers die het leuk vinden om met mensen met dementie -die in het verleden ook altijd voor dieren hebben gezorgd- naar de Dierenweide op het terrein van De Wilbert te gaan en daar samen met deze bewoner met dementie voor dieren te zorgen.

Ook zoekt De Wilbert per direct chauffeurs die op stap willen met mensen in een rolstoel en een rolstoelbus kunnen besturen. Je hebt alleen een gewoon autorijbewijs (B), een portie geduld en affiniteit met ouderen nodig. De Wilbert zorgt dat je als vrijwilliger voor hetgeen je gaat doen goed ingewerkt en begeleid wordt.

Ondanks de vakanties wil De Wilbert toch een zomers programma bieden. Ook als veel mensen met vakantie gaan, hopen de medewerkers van De Wilbert dat er nog voldoende vrijwilligers zijn die aandacht willen geven aan de bewoners van De Wilbert en ondersteuning kunnen geven, zodat activiteiten door kunnen blijven gaan of zodat zij iets extra's kunne organiseren, zoals tijdens de Italië-week.

Wil je meer informatie ook over ander vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met De Wilbert, Overrijn 7 Katwijk; Annemieke Tiggelman, annemieke.tiggelman@marente.nl of bel 071-7020150.


Koor Laudamus start repetities

Zingen n Deze maand, 12 augustus, start het koor Laudamus te Rijnsburg haar wekelijkse repetities.

Elke maandagavond vanaf 20.00 uur-22.00 uur in de bovenzaal van de Immanuëlkerk Kerkstraat te Rijnsburg. Indien u geïnteresseerd bent dan bent u elke maandagavond welkom. U kunt eerst proberen en u kunt ook als projectlid starten.

Optredens zijn o.a. gepland in december in de Vredeskerk en in mei 2020 in de Immanuëlkerk te Rijnsburg. Dit optreden staat in het teken van het jubileum van het koor. Het optreden zal dan worden begeleid door het orkest Particolare.

Zingen met orkest is een aparte belevenis. Laudamus is een gemengd koor. Meer informatie via C. de Mooij, telefoon 071- 4020364.