Jaap Janssen hoopt op een mooi seizoen. | Foto: Piet van Kampen
Jaap Janssen hoopt op een mooi seizoen. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Valken '68 voorzitter Jaap Janssen blij met ontwikkeling

n 'De vereniging groeit als een speer'

voetbal n Aan het begin van een nieuw voetbalseizoen is iedereen binnen de club weer hoopvol gestemd. Van spelers, trainers en supporters tot aan de gedreven vrijwilligers aan toe. En in de laatste plaats zeker ook voorzitter Jaap Janssen. 'Ik hoop voor iedereen weer op een mooi seizoen' is de wens van de preses.

Door Piet van Kampen

Janssen ontkomt niet aan een korte terugblik op het voorbije seizoen. Voor de tweede keer achtereen lukte het de geel-roden niet om via de nacompetitie de begeerde 1e klasse te bereiken. 'Ik vond het eigenlijk al een cadeautje dat we de nacompetitie haalden na een moeizame start' is de voorzitter open en eerlijk. 'Eerlijk gezegd heb ik een tijdje in de war gezeten dat wij degradatievoetbal moesten gaan spelen. Gelukkig is het niet zo ver gekomen'. Het zou de club die toch regelmatig in de hogere regionen acteert de eer te na zijn geweest. Dus blijven de mannen van sportpark 't Duyfrak het komende seizoen als 2e klasser hun wedstrijden spelen. 'Eigenlijk de mooiste competitie van heel Nederland' durft Janssen te stellen. 'Allemaal leuke wedstrijden in de directe omgeving en ook nu met Kagia en Van Nispen er bij'. Het klinkt uit de mond van een tevreden voorzitter.

De voorman van de Valken '68 heeft meer redenen om tevreden te zijn. 'De club groeit als een speer en er komen zelfs 2 seniorenelftallen bij daar waar dit bij andere clubs juist andersom is. Ook konden wij de laatste maanden ruim 60 nieuwe jeugdleden bij ons verwelkomen'. Het gaat dus goed met de club. Wensen blijven er echter altijd. Zo wil de club zo snel mogelijk ook een seniorenvrouwenteam aan de competitie laten deelnemen. Ook jongens vanuit de eigen jeugd spelers naar de selectie te laten doorstromen. 'Hoofd Jeugdopleiding Ed Kluivers is een ervaren man met passie en beleving die hier goed mee bezig is' weet Janssen. De selectie van het vorige seizoen is grotendeels om uiteenlopende redenen niet meer in tact maar werd aangevuld met spelers uit de regio die graag bij de club komen voetballen.

Techniekschool

Afgelopen jaar heeft ex-speler Selmo Kurbegovic veel aan interne techniektraining gedaan. 'Hij is een kanjer', prijst Janssen hem. 'Nu beginnen we met een techniekschool waar iedereen van elke club welkom is' geeft de voorzitter een nieuwtje prijs. Nieuw is ook de hoofdtrainer Alan Campfens die eerder al Ter Leede 2 en Warmunda onder zijn hoede had.

'Een fijne trainer die goed binnen de club past'. De trainer die met teams als UVS en Westlandia de strijd om de bovenste plaatsen aan moet gaan volgens Janssen.