Herauten zijn aankondigers van de vrede. | Foto: pr.
Herauten zijn aankondigers van de vrede. | Foto: pr. Foto: pr

Herauten bij entree Rijnsburg Noord

n Mooi park met bomen, bloemen en kunst

bijdrage n De rotonde bij de Noordwijkerweg is gereed. Met de plaatsing van het kunstwerk op de rotonde en de aanpassing van het fietspad richting de Bankijkerweg is dit gebied beslist verfraaid.

De Rijnsburgse ondernemer Cor van Duijn heeft de activiteiten gade geslagen en, hier en daar, van advies voorzien.

Ambiance

"Ik vind het leuk een bijdrage aan mijn woonomgeving te mogen leveren", aldus de bekende Rijnsburgse ondernemer. "Toen ik mij in 1984 op dit punt vestigde, had ik niet kunnen denken dat het zo mooi zou worden". Van Duijn probeert de entree naar Rijnsburg Noord extra ambiance te geven. "Van het stukje grond tegenover mijn woning, hebben we een mooi parkje gemaakt". Bomen, bloemen en planten sieren het geheel. Maar de oplettende passant, eigenlijk hoef je niet speciaal op te letten, ziet dat op Waardzicht Park een tweetal herauten is verschenen.

kunstenaar

"Ik kwam via via met het werk van de bekende 'woodcarver' Sander Boom in aanraking. Hij is momenteel bezig met een opdracht om de complete Nachtwacht in hout te creƫren. Ik was meteen onder de indruk van zijn werk en besloot om enkele beelden uit zijn bestaande collectie aan te schaffen. Maar al snel liep ik met de gedachte om ook een uniek houten beeld te laten maken".

Aankondiger

Zo is het parkje opeens opgesierd met een heraut. Kunstenaar Boom vond het idee van Van Duijn zo leuk dat hij meteen een tweede exemplaar maakte. Hiervoor was ook al een koper, maar Van Duijn was zo gecharmeerd van de eerste, dat hij deze maar gezelschap heeft gegeven. "Herauten zijn aankondigers van de vrede", verklaart Van Duijn.

"Maar ik zie ook wel een link met de Flora Band, hun gebouw staat immers ook aan de rotonde. Misschien kondigt de heraut de feestweek wel aan of de komst van de koning. Je kunt er van alles bij bedenken.

In elk geval is Waardzicht Park, op een leuke manier verbonden met Waardzicht aan de overzijde. Zo is Waardzicht eigenlijk nog meer het zicht waard geworden", besluit de Rijnsburgse pionier lachend.