Rijnsburg Klassiek

Concert n Als start van de traditionele Oranje feestweek van Rijnsburg treden zaterdag 3 augustus de klarinettisten Carlos Escalona, Denise van Leeuwen en pianist Noud Smeets op tijdens Rijnsburg Klassiek in De Burgt. Dit internationale trio treedt regelmatig op in het buitenland. Tijdens dit concert worden ze op bijzondere wijze ondersteund door de jonge talenten Sofia en Quinten uit Valkenburg. Het concert begint om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 18.45 uur. Het concert duurt een uur en de toegang is gratis.


Regenboog vlag

Gewoon n in de tuin van het gemeentehuis. Daar wordt op 11 oktober dit jaar de Regenboogvlag gehesen ter gelegenheid van Coming Out Day. En het college van burgemeester en wethouders zal daarbij aanwezig zijn. Dat laat burgemeester Cornelis Visser weten in een brief aan de gemeenteraad.

Een echte verrassing is dat niet, want bij de begrotingsbehandeling in november vorig jaar nam een meerderheid van de gemeenteraad een motie daarover aan. Alleen ChristenUnie en SGP stemden tegen.

Hart Voor Katwijk diende in 2015 al een motie in om op Coming Out Day de Regenboogvlag te hijsen. Dat leidde uiteindelijk tot aanpassing van het vlaggenprotocol, maar de Regenboogvlag zou dan aan de overkant van het gemeentehuis gehesen worden, en niet in de tuin zoals de wens was. Die wens werd nadrukkelijk gesteld in de motie van afgelopen november.

En het college voldoet aan die wens, schrijft de burgemeester.

'De vlaggen in de gemeentetuin voor het gemeentehuis bevinden zich op een prominente plek en zijn vanaf de doorgaande weg goed zichtbaar. Deze gemeentelijke vlaggenmasten vallen niet onder het vlaggenprotocol. Voor deze masten kan de gemeente zelf bepalen welke vlaggen worden gevoerd. Het Katwijkse vlaggenprotocol zal niet hoeven worden aangepast.'


Boeketdienst

Kerk n Zondag 28 juli gaan we tijdens de nieuwe themareeks in de boeketdienst op reis naar Jericho.

De uitleg wordt gegeven door ds. Koos Staat uit Andijk.

Cees Wassenaar verzorgt de muzikale begeleiding en Marjo Vergunst is de dienstleider.

Vanaf 18.30 uur staat er koffie, thee en limonade klaar en om 19.00 uur start de dienst in de Immanuëlkerk (Kerkstraat, Rijnsburg).