Asbest onder kruipruimte Maranathakerk

Saneren n Het onderzoek is uitgevoerd door IDDS uit Noordwijk.

Daarbij zijn overschrijdingen van gehanteerde achtergrondwaarden voor de grond vastgesteld. De aangetoonde gehalten zijn echter dermate laag dat beperkingen inzake de voortzetting van het huidige bodemgebruik niet worden voorzien. Door genoemd bedrijf is er ook een asbestinventarisatierapport opgesteld. Er is een redelijk vermoeden dat er sprake is van asbesthoudende toepassingen. Bij sloop of renovatie moet er aanvullend destructief onderzoek uitgevoerd worden. In de kruipruimte onder de kerkzaal is asbestverontreiniging aangetroffen welke gesaneerd dient te worden.

Het kerkbestuur heeft de verkoopprocedure van de kerk in handen gegeven van notariskantoor Verhees. Hierbij zijn een aantal uitgangspunten vastgesteld. Zo wordt aan de nieuwe eigenaar een kwalitatieve verplichting opgelegd dat het gebouw niet voor iedere bestemming kan worden gebruikt.

Het kerkgebouw wordt verkocht bij inschrijving. De zitting in het kader van deze openbare verkoop vindt plaats op vrijdag 8 november 2019 om 9:00 uur ten overstaan van een notaris van Verhees Notarissen N.V. De verkoper behoudt zich het recht van gunning nadrukkelijk voor. De minimumbieding bedraagt € 575.000,00.

Bezichtiging van het kerkgebouw is alleen mogelijk na telefonische afspraak met de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Rijnsburg, de heer E. van Egmond, te bereiken via e-mail: vz-cvk@pknrijnsburg.nl.

Zie hiervoor ook de advertentie elders in deze krant.