Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

De zomer van …….

Gasten op Vakantiepark Koningshof

Kamperen n Waarom is Vakantiepark Koningshof in Rijnsburg bij de gasten zo'n geliefde stek om er zomers enkele weken te verblijven? Waarom heeft mede-eigenaar Pim Kromhout, die lange dagen maakt, zoveel plezier in zijn werk op het bedrijf? Omdat het er heerlijk vertoeven is voor de gasten en Pim het prettig vindt om een goed gastheer te zijn.

Tekst en foto's door Piet van Kampen

Met een grauwe lucht en een temperatuur van 16 graden is het bepaald geen zomerse dag. Voor het gezin Boonstra uit Groningen geen probleem want het binnenzwembad biedt uitkomst. Het is een van de vele faciliteiten die het park biedt.

'We komen hier al ruim 20 jaar en het is vaste prik om hier 2 á 3 weken te verblijven', vertelt Boonstra die hier met zijn echtgenote en twee kinderen het reuze naar de zin heeft.

Waarom juist Koningshof?

'Mede-eigenaar Penny komt uit Groningen en zo werd de link gelegd', licht Boonstra toe.

Mijn kinderen willen niet anders. Het is een nette en veilige camping die vooral veel faciliteiten voor de kinderen biedt. Koningshof is met de tijd mee gegaan en vooral de nieuwe horecagelegenheid is perfect', prijst Boonstra het vakantieverblijf.

'Je kunt alle kanten uit en bij mooi weer gaan we graag naar het strand in Katwijk'.

Every thing we need

Behalve veel Hollandse gasten, waaronder dus veel trouwe, komen er minstens zoveel bezoekers uit diverse landen van Europa. Met name uit Frankrijk, Duitsland en Engeland.

De gasten voelen zich bij Koningshof thuis

Het Engelse echtpaar Graham en Liz Davidson is voor het derde jaar te gast. Waarom weer voor deze camping gekozen? 'Every thing we need is here'. De omgeving is 'beautyful'. Zij wandelen graag, bezoeken Amsterdam, Den Haag en Leiden als het wat minder weer is. Als de zon een goed humeur heeft gaan zij graag 'to the beach in Katwijk'. De rust en de ruimte spreekt hen aan en ook het paar heeft het als een 'clean and very safe' camping ervaren. Tijdens hun 3-weekse verblijf vullen zij ook graag in alle rust wat uurtjes met lezen en een duik in het zwembad. Ook spreken zij hun waardering uit voor de vriendelijkheid van de medewerkers. 'It's a lovely place', benadrukt Liz.

Mooi beroep

Pim Kromhout heeft geen enkele moeite met lange werkdagen. 'Het is een mooi beroep om in dit mooie bedrijf gastheer te zijn', glimlacht hij.

Drie jaar geleden kreeg het bedrijf de erkenning met het Groen, Groei, Goed label van de gemeente. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en dat is ook verwerkt in het totale nieuwe gebouw waar het restaurant, snackcafé, supermarkt en receptie gevestigd zijn. 'Daar ben ik trots op. Ook op ons team van enthousiaste medewerkers. Wij hebben de gasten veel te bieden en zij waardeerden onze gastvrijheid met een 9,4. Bij slecht weer is er heel veel voor de kinderen te doen, daar is een animatieprogramma voor. Ook is er in de zomermaanden live-muziek en een quizavond. Ons werk bestaat uit gastvrijheid bieden en de gasten moeten zich hier thuis voelen'.

Dat de gasten zich bij Koningshof thuis voelen blijkt dus wel uit de waardering met het hoge cijfer en de reacties van enkele gasten zoals in dit artikel beschreven.

Volledige informatie:                 www.koningshofholland.nl.

Afbeelding
Afbeelding