De Vierdaagse

Morgen n vrijdag 19 juli, is de finish van De Nijmeegse Vierdaagse. Onder de deelnemers natuurlijk ook weer veel Rijnsburgers en Valkenburgers. De redactie is benieuwd naar verhalen en ervaringen van dorpsgenoten, die morgenmiddag de Via Gladiola passeren. Heeft u ook de Vierdaagse gelopen? Stuur uw verhaal (in maximaal 200 woorden) en een foto (digitaal, minimaal 1 Mb) uiterlijk voor maandag 22 juli 8.00 uur naar redactie@derijnsburger.nl. Familie Klok & Friends kunt u volgen op www.allesoverkatwijk.nl


Pontje tijdelijk uit de vaart

Valkenburg n Het is weer zover: de pont mag er weer een paar dagen uit voor een grondige schoonmaakbeurt. Ook wordt de schade gerepareerd die de pont opliep bij de aanvaring een paar weken geleden. De werkzaamheden beginnen op maandag 22 juli en afhankelijk van de reparatie verwacht het bestuur dat de pont donderdag of vrijdag 26 juli weer te water wordt gelaten.


Rondwandeling

Historisch n Net als voorgaande jaren verzorgt het Genootschap Oud Rijnsburg ook dit jaar weer diverse Historische Rondwandelingen door Rijnsburg. Wilt u wat meer te weten komen over de geschiedenis van uw woonplaats, maak dan onder begeleiding van een gids van het Genootschap Oud Rijnsburg een rondwandeling door het centrum van ons dorp en beleef de geschiedenis opnieuw. Deze vinden plaats op: woensdagen 23 juli en 21 augustus. Aanmelden kan via: henkwestra@ziggo.nl. Voor de wandelingen in de OV Feestweek: maandag 5 en vrijdag 9 augustus meldt u zich aan via: www.ovrijnsburg.nl/aanmelden. Deelname is gratis maar een gift in de Genootschap Oud Rijnsburg donatie bus is altijd meer dan welkom. Museum Oud Rijnsburg vindt u aan de Oude Vlietweg 6, schuin tegenover de toren, te Rijnsburg.