Bescherm uw huid tegen de zon

De laatste paar weken hebben wij prachtig zonnig weer.. Zeker als u van plan bent naar het strand te gaan of in de tuin lekker te zonnen, is het belangrijk uw huid te beschermen.

Zeker als u nadat u in de zon geweest bent, weleens last heeft van een jeukende uitslag, vaak met kleine bultjes en roodheid. Soms ontstaat er zwelling en schilfering op een droge huid.

Het kan best lang duren voordat de huid zich weer herstelt. Soms zelfs tot 10 dagen. U kunt dan last hebben van zonne allergie.

Als u weet dat u zonneallergie heeft, zijn er een aantal manieren om de uitslag te voorkomen:

* Blijf uit de zon tussen 11:00 en 15:00 uur, als de zon op zijn sterkst is.

* Draag bedekkende kleding die wel luchtig is, maar weinig zonlicht doorlaat.

* Smeer met een zonnebrandmiddel dat zowel voor UV-A als UV-B beschermt met minimaal een beschermingsfactor van 30 maar nog liever 50-plus.

* Smeer elke twee uur of vaker in, en ook elke keer als u gezwommen heeft, ook als u een waterbestendige zonnebrand gebruikt.

* Smeer ook in als u in de schaduw of onder een parasol zit, ook dan kunt u verbranden.

* Vraag advies bij de apotheek als u geneesmiddelen gebruikt.

Er zijn veel geneesmiddelen die de gevoeligheid voor de zon kunnen verergeren. Heeft u ondanks de nodige voorzorgmaatregelen zonneallergie? Dan kunt u in ieder geval gebruik maken van kalmerende smeersel of een hele goede aftersun milk.

Deze weken krijgt u een gratis strandtas bij aankoop van zon producten. U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.