Afbeelding
Foto: pr

Mannenzanggroep Jeruël bestaat 15 jaar

zingen n De in 2004 opgerichte Mannenzanggroep Jeruël vierde onlangs, vrijdagavond 28 juni, haar 15 jarig jubileum in de Voorhof.

Gestart in de schuur van mede oprichter Piet van der Burg aan de Voorhouterweg, later 10 jaar repetities in de kapel van verzorgingshuis de Wilbert en nu de twee wekelijkse repetities in de Hervormde Kerk aan het Castellumplein in Valkenburg.

Eerst met dirigent en tevens erelid Aad Hasenoot, later Maarten Verhoef en sinds begin dit jaar geleid door het tweetal jonge en enthousiaste mannen: Johan Haasnoot en Gerben Glasbergen. Beiden als organist en dirigent, die letterlijk het stokje hebben overgenomen van de muzikaal hoog gewaarde oud dirigent Maarten Verhoef. Tijdens de jubileum-slotavond in de Voorhof memoreerde voorzitter Henk van de Nagel, door het zingen van het lied "Haven van Rust", dat aan de woelige tijd het koor nu in een haven van rust is gekomen. Een feestelijke avond met een uitstekend koud-warm buffet in de feestelijk ingerichte grote zaal van de Voorhof. Ook de "Vrienden van Jeruël", (oud leden en/of echtgenotes van overleden koorleden) waren uitgenodigd. Herinneringen uit het verleden werden opgehaald, de toekomst voor het koor ziet er veelbelovend uit en nieuwe jongere senior leden zijn van harte welkom.

Nu eerst een zomerstop tot 23 augustus. Een gezellige, goede, warme sfeer kenmerkt dit koor, dat door het zingen van Christelijke liederen wil getuigen over de liefde, trouw en hoop en geloof. Een waardig jubileum-slotavond, met voor elk lid als afscheid cadeau een bakje verse aardbeien uit de Indoorvolkstuin.


Kunstwerken inleveren voor Rijnsburg Oranje Expositie

Kunst n Wie het Zilveren Penseel voor 2019 in de wacht wil slepen en de mogelijkheid wil aangrijpen te exposeren in de hal van De Burgt, kan meedoen met de 42e Rijnsburg Oranje Expositie.

Rijnsburgers, oud-Rijnsburgers en Valkenburgers, die met diverse vormen van beeldende kunst bezig zijn, kunnen zich op dinsdag 9 en donderdag 11 juli van 19.30 tot 20.30 uur in­schrijven bij het Comité in De Burgt, Koomansplein 1.

De officiële opening en prijsuitreiking vinden plaats vrijdagavond 2 augustus om 20.00 uur in de hal van De Burgt. Opener is Corine van Starkenburg, wethouder van de gemeente Katwijk.

verschillende categorieën

De amateur kunstenaars kunnen zich inschrijven voor diverse categorieën. Van schilderen tot beeldhouwen en van handwerk tot fotografie. Alle beel­dende kunst, creatieve uitingen en dergelijke zijn toegestaan. Men dient wel twee tot maximaal vier kunstwerken van dezelfde categorie in te leveren. Deze moeten voorzien zijn van naam, adres, categorie en de titel van het kunstwerk. Een deskun­dige jury beoordeelt deze werkstukken. Naar aanleiding van de inzendingen wordt het Zilveren Penseel en andere prijzen toegekend.

De kunstwerken moeten over een stevig ophangsysteem beschikken, want deze blijven tot de expositie in de Burgt. Deze kunnen op dinsdag 9 en donderdag 11 juli worden ingeleverd.

Deelname is gratis. Voor informatie bij het secretariaat Carla Oudwater: 071-4024647 of carla.oudwater@gmail.com.