Feestweek

Oranje n Vereniging Rijnsburg is druk met het organiseren van de Feestweek. Deze wordt gehouden in de week van 5 tot en met 10 augustus 2019. Hieronder een aantal activiteiten waarvoor u zich al kunt aanmelden. Dit alles via de website van OV Rijnsburg. Lees ook andere artikelen op deze pagina.

HEEL RIJNSBURG BAKT!

Vindt u het bakken van taarten of andere lekkere baksels ook zo leuk om te doen? Gebruik uw creativi­teit en creëer verrassende smaakcombinaties. U mag alles gebruiken om uw baksel zo lekker mogelijk te laten smaken en er zo mooi mogelijk uit te laten zien. De prijzen zijn onderverdeeld in 2 ca­tegorieën: jeugd t/m 16 jaar en volwassenen. De commissie stelt het op prijs als u van tevoren meldt dat u iets gaat bakken. Lever uw taart, cake of ander gebak in bij De Burgt op vrijdag 9 augustus om 09.00 uur.

65 JAAR

Vrijdag 9 augustus vieren we een feestje. Bent u in 2019 65 jaar geworden? Of moet u het nog gaan vieren dit jaar? Wij feliciteren iedereen van harte met zijn 65 jarige verjaardag en hebben voor deze mensen een presentje klaar liggen. Onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers, vieren we deze verjaardagen op het Burg. Koomansplein. Indien u niet zelf 65 jaar wordt of bent geworden in 2019, maar u kent wel iemand die 65 jaar is geworden, mag u ook diegene aanmelden. Wat een leuke verrassing zal dat zijn!

MOTORTOERTOCHT

Op vrijdag 9 augustus is er een motorrit voor de motorliefhebbers. Rond 10.30 uur zal de eerste groep van 10 motoren vertrekken voor een fantastische rit richting het poldergebied. De route neemt een dag in beslag. Maar natuurlijk zit er een lunch, een verfrissing en een Chinees buffet bij inbegrepen.

DISCOAVOND

In de bovenzaal van de Immanuelkerk organiseren we ook dit jaar weer de succesvolle Kinderdisco op vrijdag 9 augustus. Deze disco wordt georganiseerd voor kinderen van 8 tot 18 jaar die naar het speciaal onderwijs gaan of die een beperking hebben. Lekker dansen op diverse soorten muziek of gewoon lekker kletsen en dan ook nog gratis een hapje en een drankje. Ook de entree is gratis en er zijn ervaren vrijwilligers aanwezig om de avond te begeleiden en tot een knalfeest te maken. De activiteit is rolstoeltoegankelijk.

RINGSTEKEN

Door het centrum van Rijnsburg is er ook dit jaar weer een parcours uit­gezet voor het ringsteken, met het Burgemeester Koomansplein als cen­traal punt. Na de Flower Parade op zaterdag 10 augustus om 15.30 uur zullen de paarden te zien zijn. Hier zullen 4 x een ring gestoken moeten worden vanaf een rij­dende wagen voortgetrokken door 1 of meerdere paarden of pony's. Wie steekt de meeste ringen en wint de 1e prijs? Het ringsteken wordt fees­telijk geopend door Robert Jan Heemskerk, voorzitter, OV Rijnsburg.