Collageportret van de jonge Rembrandt. | Foto: pr.
Collageportret van de jonge Rembrandt. | Foto: pr. Foto: Lisette Hogewoning

Lisette Hogewoning mag exposeren in het Rijksmuseum

Prestatie n Van 15 juli t/m 15 september zal het door Hogewoning gemaakte collageportret van de jonge Rembrandt te zien zijn in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum in Amsterdam op de tentoonstelling 'Lang leve Rembrandt'.

"Hangt jouw kunstwerk deze zomer in het Rijksmuseum?" Met deze zin kondigde de directeur van het Rijksmuseum begin dit jaar een wedstrijd aan, waarbij je kans maakte om je werk te exposeren in het mooiste museum van Nederland. Iedereen kon meedoen aan de wedstrijd ter ere van het feit dat Rembrandt 350 geleden is overleden.

Maar liefst 8.390 kunstenaars hebben gehoor gegeven aan de oproep. In de maanden april en mei heeft de jury alle online inzendingen bekeken en beoordeeld. 600 mensen mochten door naar de volgende ronde en hun werk inleveren bij het Rijksmuseum. Uit deze werken is de definitieve selectie gemaakt, waarmee de tentoonstelling gevuld wordt.

Hogewoning, bekend om haar collageportretten, heeft een collage gemaakt van de jonge Rembrandt. Het portret is opgebouwd uit allerlei stukken papier, die met de schilder te maken hebben; foto's van zijn schilderijen, zijn tekeningen, zijn handtekening en allerlei informatie over zijn werk en leven. De collage van Hogewoning is ook geselecteerd en mag zij in het Rijksmuseum exposeren. Op maandag 15 juli, de verjaardag van Rembrandt van Rijn, wordt de tentoonstelling in de Philipsvleugel feestelijk geopend, waarna het 2 maanden te zien zal zijn het publiek.

In juli 2017 won Hogewoning ook al de 'Baalbergen aanmoedigingsprijs' en de 'Zilveren Penseel' gewonnen. Meer informatie: www.mixupart.nl