Fietsbrug Valkenburg genomineerd architectuurprijs

RAP n Leiden heeft afgelopen zaterdag, op de Dag van de Architectuur, de longlist bekend gemaakt met gebouwen die dit jaar in aanmerking komen voor de Rijnlandse Architectuur Prijs.

Onder de genomineerde projecten de Fietsbrug Valkenburg-Oegstgeest, de appartementengebouwen van Dunavie aan de Hoorneslaan en woonzorgcentrum Duinrand van zorgorganisatie DSV in Katwijk.

Andere genomineerden zijn onder andere het vernieuwde Museum De Lakenhal, Het Buitenhuis in Zoeterwoude en 21 andere bijzondere gerealiseerde ontwerpen, allen afkomstig uit de tien deelnemende gemeenten in de Leidse regio.

Juryvoorzitter Thijs Asselbergs is onder de indruk van de selectie en heeft zin in 'de uitdagende klus' die het bepalen van de winnaar van deze tweejaarlijkse prijs zal worden.

De komende maand buigt een jury zich over de selectie om tot een shortlist te komen. Op 4 september wordt de shortlist bekend gemaakt en kunnen inwoners uit de regio online een stem uitbrengen op hun favoriete gebouw via www.rapleiden.nl. Bij de voorgaande twee edities brachten ruim 4.500 mensen een stem uit.