JIVAK vlotten- en huttenbouw

Aanmelden n Ook dit jaar organiseert de JIVAK uit Valkenburg de vlotten- en huttenbouw. De vlottenbouw is op 29 juni en begint om 10:00 bij Herberg welgelegen in Valkenburg. De inschrijving voor de vlottenbouw is inmiddels geweest. Op 24 en 25 juli is het weer tijd voor de jaarlijkse JIVAK Huttenbouw. De inschrijving is op zaterdag 13 juli tussen 10:00 en 12:30 uur op het Castellumplein in Valkenburg. Inschrijfboekje is vanaf 3 juli verkrijgbaar bij Keurslagerij Timmers in Valkenburg. De kosten voor de JIVAK Huttenbouw zijn 15 euro, inclusief eten en drinken. JIVAK is een jaren lange traditie in Valkenburg en organiseert het hele jaar door activiteiten voor de Valkenburgse jeugd. Zij doen dit geheel met vrijwilligers. Steun de JIVAK zodat zij in de toekomst de activiteiten kunnen blijven organiseren door gezellig mee te doen met onze activiteiten.


PCOB besturen ontmoeten elkaar

Cultureel n Vorige week vrijdag was er de provinciale PCOB ontmoetingsdag, georganiseerd door de PCOB afdelingen Rijnsburg, Valkenburg en Katwijk.

Deze dag stond de geschiedenis van genoemde dorpen centraal. Na ontvangst en welkom in De Voorhof vertelde Henk Westra, vrijwilliger bij het Genootschap Oud Rijnsburg, over de geschiedenis van het bloemendorp. Vervolgens vertrok men in groepen om een bezoek te brengen aan o.a. het Spinozahuis, het Mausoleum, de Grote kerk en het Genootschap Oud Rijnsburg. Na de lunch gaf de heer Willem van der Plas uitleg over het parkeren in Katwijk. Het gezelschap vertrok naar Katwijk voor een rondleiding over o.a. de Engelandvaarders, het visserij verleden, Katwijks Museum en de Kustversterking. De dag werd afgesloten in de Vredeskerk aan de Voorstraat en genoot men van een klein orgelconcert van de heer Rob van Efferink achter het beroemde Bätzorgel.


Wensenfonds

Indienen n Het werk van lokale verenigingen en stichtingen is van onschatbare waarde. Zij brengen de inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg dichter bij elkaar. Rabobank Leiden-Katwijk zet deze verenigingen en stichtingen graag in het zonnetje en stelt daarom ook dit jaar een deel van haar nettowinst beschikbaar voor het Rabobank Wensenfonds. De inschrijving is geopend. Tot en met 22 september kunnen verenigingen en stichtingen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg een wens indienen tot € 5000,-. Verenigingen en stichtingen die een wens willen indienen kunnen terecht op www.dichterbijleidenkatwijk.nl. Na 22 september beoordeelt een commissie, bestaande uit ledenraadsleden, ambassadeurs en medewerkers van de bank, de wensen en bepaalt of deze in aanmerking komen voor de erop volgende stemronde. Vervolgens brengen klanten en leden hun stemmen uit op de genomineerden. Hoe meer stemmen een wens krijgt, des te hoger het bedrag dat de vereniging of stichting ontvangt.