Vanwege lagere subsidie stapt Haringrock naar de rechter

bezwaar n De gemeente houdt zich niet aan het eigen vastgestelde subsidiebeleid. Dat stelt Ton Frissen, organisator van Haringrock en de Katwijkse Vrijmarkt in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

Frissen maakt bezwaar tegen de verlaging van de subsidie voor Haringrock en de Vrijmarkt die volgende maand worden gehouden.

Voldoen aan criteria

De afgelopen jaren kregen beide evenementen geld uit de evenementensubsidiepot van de gemeente.

Beide voldoen aan de criteria: bijdragen aan de Katwijkse economie, het toerisme en de identiteit van Katwijk.

De afgelopen jaren ontving Frissen per evenement 5.000 euro.

'Ik mag er daarom van uitgaan dat de basissubsidie van €2.500,00 aan mij wordt toegekend evenals de bonussubsidie van €2.500,00. Dat is in voorgaande jaren ook steeds het geval geweest. Nu wordt mij een korting van 22% opgelegd zodat de subsidie 3.900,00 bedraagt', schrijft Frissen aan het college.

Vertrouwen

Volgens Frissen wijkt het college daarmee af van aan het eigen vastgestelde subsidiebeleid en 'tegen bepalingen in de Algemene wet Bestuursrecht'.

'Als organisator van diverse evenementen, mag ik er op vertrouwen dat u uw eigen beleid conform de door u vastgestelde regels uitvoert en handhaaft. Dat is mijns inziens bij de toekenning van deze subsidie niet gebeurt.'

Daarnaast verwijt Frissen het college, dat de subsidietoekenning te laat bekend is gemaakt. 'Uw besluit had volgens de bepalingen voor 1 mei jl. aan mij meegedeeld moeten worden. Uw besluit bereikte mij pas op 27 mei, 4 weken later. Mijn evenement staat voor 12 en 13 juli. Ik zal daarom dit bezwaarschrift tevens indienen bij de voorzieningenrechter.'

Frissen heeft de voorzieningsrechter gevraagd een spoedprocedure te starten.