Afbeelding
Foto: pr

Realisatie gezinshuis 'de Stal'

bouw n Vorige week vrijdag is de eerste paal geschroefd voor Gezinshuis De Stal in Rijnsburg. Dit vond plaats op een kavel binnen het plan Landwaard. Hier zal een passende woning worden gerealiseerd.

Het echtpaar Lobat en Maart Kraaijenoord zullen in dit huis naast hun eigen kinderen maar liefst negen pleegkinderen een fijn thuis geven.

In Nederland zijn er bijna 25.000 kinderen die (tijdelijk) niet meer bij hun ouders kunnen wonen. Het echtpaar Kraaijenoord heeft zich het lot van deze kinderen aangetrokken.

Naast ouders van twee zonen zijn zij sinds enkele jaren ook de pleegouders van 3 kinderen en wonen ze met elkaar in Rijnsburg in een eigen woning. De wens is om meer kinderen liefdevol te kunnen opvangen in een veilige gezinssituatie, maar de ruimte van hun huidige woning is daartoe beperkt.

Het echtpaar heeft de benodigde papieren en kan dus veel zelf doen. Daarnaast worden ze gesteund door een grote kring vrienden en betrokkenen vanuit kerk en maatschappij.

Om de continuïteit naar de toekomst te kunnen borgen wordt er een stichting opgericht. Ook kan het echtpaar rekenen op een deel van de opbrengst van de Haringtocht 2019 die vandaag wordt gehouden door Ronde Tafel 115.
| Foto: pr.