Afbeelding
Foto: pr

Adger van Helden winnaar Maestro 2019

dirigeren n En de winnaar is…..Adger van Helden. Afgelopen vrijdagavond werd de Katwijkse wethouder van o.a. Financiën uitgeroepen tot 'De Kattukse Maestro 2019' georganiseerd door DVS OnStage. Een volle zaal genoot van de optredens van Anne Heijnen, Cornelie Vreugdenhil, Adger van Helden en Peter Ouwehand. Mooi om te zien en te horen hoe deze vier kandidaten in korte tijd een orkest leren kennen en zien hoe een vereniging werkt. Toch kon er maar een de beste zijn. En dat was deze keer Adger van Helden. Met elkaar is een mooie avond neergezet waarvan velen hebben genoten. | Foto: pr.


Concert Songs of Adoration

Met n Familiekoor Ichthus * Sterre van Boxtel * Martin Mans Formation

Twee prachtige koren, een geweldige soliste en een aantal topmusici staan morgenavond 14 juni garant voor een bijzonder concert dat als titel ´Songs of Adoration´ heeft gekregen. Het concert wordt gehouden in de Immanuelkerk in Rijnsburg.

Dirigent Jan Verhoef was met het Familiekoor Ichthus al vaker te gast geweest in de Immanuelkerk. Dit koor met haar geheel eigen klankkleur weet het publiek steeds te boeien met zorgvuldig gekozen muziek. Geestelijk of licht klassiek, het Familiekoor maakt er altijd iets bijzonders van. Inmiddels ook een vertrouwd gezicht in Rijnsburg is de jeugdige sopraan Sterre van Boxtel. Zij werd op 13 jarige leeftijd al toegelaten op Conservatorium van Amsterdam en heeft als soliste nu reeds een bomvolle agenda. Bijzonder is dat zij op 14 juni zelfs op haar verjaardag acte de présence geeft in Rijnsburg.

Van een geheel andere orde is The Martin Mans Formation. In het verleden bekend als mannenkoor De Gouwestem, nu zingend onder de naam van hun dirigent Martin Mans. De ´TMMF´ bestaat uit een 19-tal ervaren zangers die hun sporen verdiend hebben tijdens concerten in binnen- en buitenland. Voor het concert ´Songs of Adoration´ laten koren en soliste zich begeleiden door de musici Mariëlle Schippers (fluit), Rineke de Wit (hobo), Hendrik van Veen (piano) en Jaap Kramer (orgel).

Het concert Songs of Adoration wordt gehouden op vrijdag 14 juni a.s. in de Immanuelkerk, Kerkstraat 3, Rijnsburg. Aanvang 20.00 uur, de kerk is vanaf 19.30 uur geopend. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar in de hal van de kerk of te reserveren via: cjmuziek@gmail.com