Afbeelding
Foto: pr

n DWS scoort ruim 20 medailles op Turn & Fundag

Turnen n Onlangs werd weer de jaarlijkse Turn & Fundag gehouden in de Wasbeek in Sassenheim.

De meisjes van 7 en 8 jaar mochten de ochtend aftrappen met mooie oefeningen aan de brug, op de lange mat en trampoline. Voor veel meiden was dit de eerste wedstrijd, maar ondanks de zenuwen ging het super goed. In het tweede dagdeel mochten de meiden van 9 jaar en ouder en alle jongens hun oefeningen laten zien aan de jury. De toestellen van de jongens waren de ringen, lange mat en de trampoline.

Na de wedstrijden was het tijd voor het 'fun gedeelte'. We hebben een gezellig dans aangeleerd, daarna acrobatische kunstjes doen tijdens het acro gym en als laatste springen op de airtumbling en een dubbele trampoline, voordat het tijd was voor de prijsuitreiking. Als leiding zijn wij trots op alle toppers die mee gedaan hebben. De trainers hopen dat iedereen er a.s. zaterdag ook weer bij is tijdens de Onderlinge Wedstrijden in het Waterbos.

Hieronder de 22 jongens en meisjes die met een medaille naar huis gingen:

Meisjes 7 jr R2 4e plaats Liz van der Plas. Meisjes 8 jr R2 4e plaats Frederike de Best. Meisjes 9jr R2 1e plaats Emma Star, 5e plaats Tess Kralt. Meisjes instap R3 1e plaats Bliss Heemskerk, 5e plaats Tess van Giezen. Meisjes Instap D1 1e plaats Noor Glasbergen, 2e plaats Carice Vianen. Meisjes Pupil 1 R3 1e plaats Kyra Heemskerk. Meisjes Pupil 1 R2 2e plaats Lotte Sophie Boot. Meisjes Pupil 1 D3 2e plaats Manou Zandbergen, 3e Plaats Lotte Onderwater. Meisjes Pupil 2 D4 2e plaats Jasmijn Smaling. Meisjes Pupil 2 D1 1e plaats Pien Zwaan, 2e plaats Lara Heemskerk, 3e plaats Sarah Vletter. Meisjes Jeugd D1 1e plaats Gwenn van Duijn,
2e plaats Dewi van Duijn, 3e plaats Marissa Koot. Jongens 7-9 N20 1e plaats Levi Verkade. Jongens 10-13 N20 1e plaats William Notenboom. Jongens 10-13 N19
2e plaats Bart van Duijvenvoorde.
| Foto: pr.


Illustrator Nik Heemskerk werkt aan graphic novel

Roken n Het gebeurt niet vaak dat een graphic novel van een Rijnsburger wordt uitgegeven.

De jonge Rijnsburger Nik Heemskerk heeft in samenwerking met schrijver Milo Cremer Eindhoven de voorbije twee jaar een rijkelijk geïllustreerd verhaal over de geschiedenis van het roken samengesteld.

Nik verzamelde de leukste bizarre feiten en voorzag die van even bevreemdende illustraties, collages, stripjes. Dit alles is mooi verweven doorheen het stripverhaal over Oom Rob en zijn neefje Nik. Nik zegt dat roken slecht is voor de gezondheid. Maar oom Rob beweert dat dat nonsens is: roken is cool en brengt alleen maar goeie dingen met zich mee. En oom Rob kan het weten, hij schreef er immers een boek over:'Going Up in Smoke, Uncle Rob's historically accurate chronology of smoking', dat hij graag wil delen met de wereld.

De teksten en tekeningen staan bijna op punt. Maar om het drukken (en prepress) van het boek mogelijk te maken, hebben de makers nog financiële steun nodig. De verwachting is dat het boek in het najaar gereed (uitgever Bries uit Antwerpen) is en zal worden gepresenteerd.

Meer info over dit project kijk dan op: www.voordekunst.nl/projecten/9031-going-up-in-smoke. |Illustratie: Nik Heemskerk.

Afbeelding