Bijsluiterhulp

Deze week in het nieuws: bijsluiters van medicijnen moeten simpeler en begrijpelijker worden.

Naast de lange lap tekst die gebruikers van medicijnen nu krijgen, komt de belangrijkste informatie op één A4'tje, met veel iconen en begrijpelijke taal.

De bijsluiter is met name van belang bij:

* Bij zelfzorggeneesmiddelen die u bij de drogisterij koopt. Niet altijd kan dit samen met geneesmiddelen die u op doktersvoorschrift krijgt gebruikt worden.

* Als u nieuwe geneesmiddelen krijgt voorgeschreven die misschien niet met uw nieuwe situatie zoals allergieën, aandoeningen of andere geneesmiddelen samen gaan.

* Als er veranderingen in de bijsluiter komen doordat er nieuwe bijwerkingen of waarschuwingen bij het middel ontdekt worden.

Als u nieuwe geneesmiddelen krijgt voorgeschreven en bij ons, Apotheek Rijnsburg, komt ophalen, krijgt u meestal voor niet meer dan 2 weken mee. Dit om te voorkomen dat als u bijwerkingen krijgt en de geneesmiddelen terugbrengt, veel weggegooid moet worden.

Tegelijk kijken wij de eerste keer ook of geneesmiddelen samen kunnen gaan met geneesmiddelen die u al gebruikt, of er allergieën tegen het middel bekend zijn en of er andere zaken zijn waar u op moet letten.

Hier waarschuwen wij u voor door het meegeven van extra brieven, etiketteksten en mondelinge informatie.

Als u bij ons geneesmiddelen koopt zonder recept en ook geneesmiddelen gebruikt, hebben wij ook de mogelijkheid hier controles op uit te voeren. Wilt u meer weten over het gebruik van uw geneesmiddelen en begrijpelijke informatie?

U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.