Na 25 gespeelde wedstrijden staat Valken '68 op een gedeelde derde plaats. | Foto: S. de Mooij. Foto: Saam de Mooij

n Derde periodetitel voor Valken '68 lonkt

Gelijkspel n Valken'68 1 moet nog een wedstrijd in de reguliere competitie vol aan de bak, om de derde periode te winnen. Dit had mede te maken met het 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen VELO. En de andere uitslagen van DSO, 0-5 overwinning tegen UVS en Voorschoten'97 1 0-8 overwinning tegen TAVV.

Door Daan Noteboom,

Valken'68 ging voortvarend van start, in de derde minuut stak Mark Langeveld Timo Schaap weg en uit dienst voorzet scoorde Niels Hogewoning de snelle 0-1.

Helaas valt dan de belangrijke 0-2 niet, mede door mogelijkheden van ondermeer Timo Schaap en Jaco van der Bent en kon VELO het overwicht over nemen. Dit gebeurde door snelle balbehandelingen, door de spelverdeler Daan van Rossum die zijn voorwaartse voeden met mooie passes. Rond de 18e minuut claimde VELO een strafschop naar aanleiding van een vermeende overtreding van Arjan Haasnoot, maar scheidsrechter H.J.A. van der Maat wuifde het voorval weg. Na ongeveer een half uur spelen valt dan de terechte 1-1 van Reinier Maartense die geheel vrij stond op ongeveer 11 meter en Erwin van der Nagel kansloos liet. Vlak voor de rust was het Pascal Kouwenhoven die uit een directe vrije trap van Daan van Rossum de 2-1 dacht binnen te koppen, maar zoals zo vaak dit seizoen redde Erwin van der Nagel Valken'68. Rust 1-1.

Na de rust kon de wedstrijd twee kanten opvallen, beide ploegen kregen kansen maar gescoord werd er niet meer. Toch speelde Valken'68 een betere tweede helft als de eerste. Kansen waren er nog wel voor ondermeer een vrije trap van Niels Hogewoning na een overtreding op Jaco van der Bent.

Voor VELO was het Ramon Ripson, die geheel vrij opdook voor Erwin van der Nagel maar onbesuisd hard over schoot. Marc Langeveld zag zijn geplaatste kopbal richting de kruising gaan uit wederom een vrije trap van Niels Hogewoning. Rody Redel had de 1-2 op zijn schoen rond de zestienmeter schoot hij op de goal van de jonge doelman van VELO Dion van Wijk maar deze kon zin inzet pareren. Eigenlijk de laatste mogelijkheid was voor invaller Robert van Delft, die via een verdediger zijn veranderde schot bijna op de lat ziet verdwijnen.

Al met al een terechte uitslag, en kan Valken'68 het thuis af maken tegen SVC'08 dat zich veilig speelde door een 3-0 overwinning tegen SC Monster. Na 25 gespeelde wedstrijden is het bovenaan zeer spannend, DSO en Voorschoten'97 hebben beide 49 punten en een gelijk doelsaldo van plus 27. Onderin is TAVV gedegradeerd en spelen SC Monster en Docos nacompetitie.

Na afloop was het commentaar op de wedstrijd en het afgelopen seizoen van Arie van Duijn. Over twee wedstrijden is VELO de best voetballende ploeg van de tweede klasse C. Hij vond de 1-1 een terechte uitslag en hebben na de 6-3 geflatteerde overwinning van DSO in februari 2019 niet meer verloren.

na 25 gespeelde wedstrijden op een gedeelde derde plaats zou staan, na drie gespeelde wedstrijden met 0 punten. Ook waren er complimenten voor het tweede elftal van Jaco Staalduinen en Henk van der Nagel, wegens het handhaven in de reserve eerste klasse. De reddingsboei voor het tweede elftal was de uitslag in De Lier, waar Nootdorp 2 met 1-2 won en mede doordat resultaat kan Valken'68 2 niet meer degraderen.