Vrije speelavonden bij Rijnsburgse Bridgeclub

Inloopdrives n De laatste competieronde zit erop. Vanaf deze week worden de komende weken elke dinsdagavond inloopdrives gespeeld.

Een mooie gelegenheid voor thuisbridgers om eens kennis te maken met de informele sfeer op onze club. Als paar kun je dinsdagavond tot 19.05 uur je aanmelden in de Petronellazaal in de Burgt, we beginnen om 19.15 uur. Ook enkele spelers zijn welkom. Zij kunnen zich tot maandagavond 19.00 uur aanmelden bij Rina Bijleveld: rinabijleveld@gmail.com of telefoon 071-4022346.

Er wordt dan een partner voor de avond geregeld.

De uitslag van de afgelopen competitie in de A-lijn is: 1. Rina Bijleveld & Gerda van Wincoop: 56,93%. 2. Irene Coopmans & Adrie Plugge: 56,60% en 3. Fred & José Gräper: 51,60%. In de B-lijn: 1. Pieter & Laurien de Lange: 55,11%. 2. Jannie van Delft & Riet van der Spijk: 53,32% en 3. Corrie Bekooy & Marijke Mulder:5 2,65%. Allen gefeliciteerd.


Kamerkoor Cantilene zoekt versterking

Help n Sinds 1980 is Kamerkoor Cantilene een begrip in Katwijk. Het koor zingt hoofdzakelijk klassieke muziek en het leeuwendeel wordt a capella uitgevoerd.

In de afgelopen jaren heeft Cantilene zijn medewerking verleend aan diverse evenementen en was o.a. op 4 mei jl. te beluisteren bij de herdenkingsdienst in de Dorpskerk. Op 18 mei trad het koor op tijdens de Korendag in Sassenheim.

Volgend jaar hoopt het koor zijn veertigjarig jubileum te vieren met een jubileumconcert, met een selectie uit werken die de afgelopen veertig jaar zijn uitgevoerd. En voor dit jaar staat nog een kerstconcert op het programma.

Cantilene heeft echter een probleem. Door ziekte en andere omstandigheden moesten enkele leden afhaken. Daardoor heeft het koor qua bezetting de ondergrens bereikt. Het koor is daarom dringend op zoek naar nieuwe leden, zodat er weer een stevige basis ontstaat. Met name bassen, tenoren en alten zijn meer dan welkom. Het is mogelijk om voor het kerstconcert op projectbasis mee te werken.

Is uw interesse gewekt, komt u dan eens naar de repetitie op maandag van 20.00 tot 22.00 in de Dorpskerk aan de Kerklaan te Katwijk aan den Rijn, of neem contact op met Adri van Rijn, telefoon 071-4029682.


Soldaat van Oranje t/m december

Musical n Deze week zijn de maanden oktober t/m december aan de speelperiode toegevoegd en speelt Soldaat van Oranje – De Musical tot en met december 2019.

Met deze nieuwe voorstellingsperiode is het negenjarig bestaan in zicht. Op 30 oktober aanstaande is het precies negen jaar geleden dat de voorstelling in première ging in de TheaterHangaar in Katwijk. Vanaf eind augustus zal een deels vernieuwde cast, de achttiende samenstelling, zijn opwachting maken in de voorstelling.

Met in totaal 2.674 voorstellingen in een aaneengesloten periode bezochten al meer dan 2,9 miljoen mensen de oorspronkelijk Nederlandse productie.

Begin april werd bekend dat dit najaar de bouw van het theater voor de Engelse productie, Soldier of Orange - The Musical, in de Royal Docks, tegenover City Airport, in Londen begint. Deze voorstelling zal in het najaar van 2020 in première gaan.

Info en kaartverkoop Soldaat van Oranje - De Musical in Katwijk: soldaatvanoranje.nl of 0900-1324 (45 cpm).

Info en registratie voorinschrijving kaartverkoop Soldier of Orange - The Musical in Londen: soldaatvanoranje.nl/londen.


Wie wordt de nieuwe Maestro?

Derde n editie. In het clubgebouw van muziekvereniging DVS wordt vrijdag 7 juni weer strijd geleverd om de eretitel Kattukse Maestro 2019.

Vier bekende Katwijkse prominenten dirigeren op deze avond het orkest van DVS on Stage en de winnaar wordt de opvolger van ds. Alblas, die het afgelopen jaar de wedstrijd op zijn naam schreef.

Vorige week woensdag werden de kandidaten voor de editie 2019 bekend gemaakt en voorgesteld aan het orkest waar ze de komende vier weken mee gaan optrekken. De kandidaten zijn:

Deelnemers

Peter Ouwehand. Directeur van Ouwehand Bouw en inmiddels de derde generatie Ouwehand die leiding geeft aan het bedrijf dat al 70 jaar bestaat en reeds 20.000 woningen heeft gebouwd.

Anne Heijnen. Sinds dit jaar toegetreden als notaris bij het gerenommeerde kantoor Verhees Notarissen. Afkomstig uit de Betuwe maar sinds enige jaren definitief gesettled in de Duin- en Bollenstreek.

Ds. Cornelie Vreugdenhil-Mijnarends. Predikant bij de Gereformeerde Kerk te Katwijk aan Zee sinds 2014 en daarvoor verbonden aan de gemeente als pastoraal medewerker.

Adger van Helden, CDA-wethouder van Katwijk met de portefeuille Samenleving, Werk en Financiën.

De presentatie van de avond is in handen van de oud-deelnemers Nicoline Schuitemaker en Noël Bergman. De vakkundige jury bestaat uit voorzitter Johannes Leertouwer ondersteund door Piet de Vries en wethouder Jacco Knape van de Gemeente Katwijk.

Wilt u er bij zijn op de avond zelf? Ga dan op 7 juni naar het clubgebouw van DVS, Nieuwe Duinweg 51, aanvang 20.30 uur, toegang is gratis. U bent van harte welkom.