Kopij eerder aanleveren

Anders n In verband met Hemelvaartsdag op donderdag 30 mei verschijnt De Rijnsburger een dag eerder, namelijk op woensdag 29 mei. Kopij voor deze krant moet uiterlijk maandag 27 mei om 09.00 uur binnen zijn. Tekst in een Word-bestand en foto's als apart jpg-bestand van minimaal 1mb. Kopij die daarna in de mailbox binnenkomt, kan helaas niet geplaatst worden. Kopij kan worden gestuurd aan:
redactie@derijnsburger.nl.


Nog een schat in de kast?

Ruilen n Zaterdag 25 mei houdt postzegelvereniging Katwijk-Rijnsburg weer een postzegelbeurs in wijkgebouw 'De Wiek', Fresiastraat 19 te Katwijk aan de Rijn. Zoals gebruikelijk is er volop gelegenheid zegels te ruilen, ook zijn er enkele handelaren aanwezig, waaronder één met ansichtkaarten en scheepsfoto's. Tevens kunt u de 'stuiver' boeken van onze vereniging bekijken en wellicht vindt u daarin nog iets voor uw verzameling! Heeft u nog een oude verzameling - met wellicht een verborgen schat - in de kast liggen en wilt u weten of dat iets waard is? Kom langs en laat een deskundig lid van onze vereniging ernaar kijken. De zaal is geopend van 's ochtends tien tot 's middags half drie.


Jeugddienst                 On Fire

Fire n De Sing In in de Hervormde kerk aan het Castellumplein in Valkenburg wordt gehouden op zondag 26 mei. De dienst begint om 18.30 uur. Voor die tijd speelt About Three. Het thema is 'On Fire!' Vuur is onmisbaar. In koude dagen geeft het je behaaglijke warmte. Het geeft licht in het donker. Je kunt er op koken of lekker mee barbecueën in de zomer. Het brengt je rust en vrede in het vlammetje van een kaarsje dat je aansteekt. Vuur kan ook vlammen en woekeren. Zich razendsnel verspreiden. Je kunt als mens ook "vol vuur zijn" of "in vuur en vlam staan". Zo was dat ook met de discipelen, die met Pinksteren een vlammetje boven hun hoofd kregen. Dat vlammetje is natuurlijk een beetje vreemd. Het was meer dan een beetje vuur: het is de Heilige Geest. Over dit onderwerp spreekt Ruud van Delft. De Jeugddienst commissie hoopt deze avond velen te ontmoeten.


Ritje met de stoomtrein

Hemelvaartsdag n Donderdag 30 mei a.s. is het Hemelvaartsdag. Deze dag is uitgeroepen tot nationale stoomtreindag. Bij Stoomtrein Katwijk Leiden worden twee stoomlocomotieven opgestookt en kunt u een stukje meerijden op de voetplaat naast de stoker en de machinist. Volwassenen betalen € 9,-- voor een stoom- en een dieselrit + de toegang tot het binnen- en buitenmuseum. Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen voor € 7,- naar binnen en de allerjongste kinderen mogen gratis mee. Parkeren kan gratis voor de deur.