Afbeelding
Foto: pr

Thuis bij                 Opa & Oma

Marline Schoneveld is een gediplomeerd fotografe uit Rijnsburg. Met haar serie Thuis bij Opa en Oma heeft ze veel media positieve aandacht gekregen.

Heb jij ook een bijzondere opa en/of oma in een karakteristiek huis en wil je dit laten vastleggen? Neem dan gerust contact op met Marline. Dit kan via rokkifotografie@gmail.com. Meer beelden en info zijn op internet te vinden onder de bedrijfsnaam Rokkifotografie.


Verkiezing Europees Parlement

Vandaag n FvD in Katwijk opnieuw grootste?

Behaalt Forum voor Democratie (FvD) in Katwijk opnieuw een eclatante overwinning? Dat is de prangende vraag bij de meeste lokale fracties vanavond of morgen, als de stemmen in Katwijk zijn geteld.

Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart van dit jaar schrokken - ondanks de voorspellingen daarop - de meeste Katwijkse politici zich een hoedje over de opkomst van FvD in ons overwegend christelijk stemmende dorp.

Weinigen hadden erop gerekend en al helemaal niet op gehoopt dat Baudet c.s. ruim 7 duizend stemmen in Katwijk zou ophalen. Dat waren ruim 3 duizend meer dan ChristenUnie, die als tweede uit de Katwijkse stembus rolde. Behalve Sonny Spek van DURF, die wel op een flinke winst had gehoopt, want die stond zelf op de FvD-lijst.

Vandaag zal blijken of Forum voor Democratie opnieuw in staat is om veel stemmen te verzamelen in Katwijk. Bij de verkiezingen in 2014 behaalde de combinatie ChristenUnie-SGP de meeste stemmen met 27,59% daarvan. CDA volgde met 20,69% en PVV met 15,34% van de stemmen.

Maar toen deed FvD nog niet mee. Bij de verkiezingen in maart stak FvD met 7.206 stemmen (24,28%) met kop en schouders boven de anderen uit. CU volgde met 4.002 stemmen en SGP met 3.389 stemmen (11,42%), met CDA in het kielzog (3.358, 11,31%).

FvD is uitgesproken tegenstander van de EU. 'Macht terug van Brussel naar Den Haag', zegt lijsttrekker Derk Jan Eppink van die partij.