Afbeelding
Foto: pr

Prestatie turnsters DWS

Afgelopen n weekend werden de districtsfinale van de regio Zuid-Holland Noord gehouden in Amsterdam. DWS was er bij met maar liefst 9 turnsters. Zaterdag was de finale voor all round. De turnsters moeten dan hun oefeningen laten zien op 4 verschillende toestellen.

Pien en Lara begonnen op sprong en zetten beide een score neer van ruim 13 punten. Het tweede toestel was brug, dit ging super goed. Lara behaalde hier een eerste plek met een score van 13.550, gevolgd door Pien die 13.250 haalde. Derde toestel van die ochtend was de balk. Zij turnden een nette oefening. Laatste onderdeel was vloer. Door beide werd hoger dan een 13 gescoord. Lara werd net 5e en Pien behaalde een 16e plek.

Het tweede dagdeel startte Marissa in baan 1 en Dewi, Gwenn, Laura, Amelie, Naomi en Yulia in baan 2. Tijdens spron op (plankoline) pegasus sprongen ze mooie overslagen en 'halve in halve uit'. Gwenn behaalde in haar niveau het hoogste cijfer een 11,6. Toestel brug ging ook lekker bij iedereen. Marissa behaalde het hoogste cijfer een 13,433. Het derde toestel van die middag was balk, een 'make or break' toestel. Helaas speelde bij sommige meiden toch de zenuwen op en bleven zij niet de hele oefening op de balk. Amelie bleef als 1 van de weinige met alles op de balk en scoorde een 10.133. Laatste toestel van die dag was vloer. Yulia sprong hier voor het eerst dubbel flick-flack in haar oefening en Naomi haalde hier haar hoogste cijfer een 11,500. Laura behaalde hier de hoogste score van haar niveau namelijk een 12.433. Alle meiden hebben het super goed gedaan. Dewi werd net geen kampioen maar twee na beste all round van district Zuid-Holland Noord. Zo ging er een zilveren plak mee naar Rijnsburg.

Toestelfinales

Zondag werden de toestelfinales gehouden. Lara had zich voor 3 toestelfinales gekwalificeerd en ging met een bronzen plak op sprong en zilver bij brug naar huis. Laura die ook op 3 onderdelen mee mocht doen haalde met een score van 12,00 op vloer het zilver. Marissa mocht meedoen voor de medailles op balk en brug en behaalde het zilver op de brug met een score van 12.100. Dewi had zich ook gekwalificeerd voor 2 onderdelen namelijk vloer en brug. Zij behaalde met een 11.00 een tweede plaats en dus een zilveren plak. Gwenn, Pien, Yulia en Amelie hadden zich allen voor 1 toestel gekwalificeerd, maar hebben helaas dit keer geen prijs gewonnen.

Wat zijn wij trots als vereniging dat deze meiden zover gekomen zijn. Zij kunnen zich meten aan de beste uit regio Zuid-Holland Noord.