Gecombineerde Leefstijl Interventie

Zorggroep n Katwijk. Zoals op veel plekken in Nederland zal binnenkort ook in de gemeente Katwijk gestart worden met een groep voor Gecombineerde Leefstijl interventie.

Deze week heeft Zorggroep Katwijk daarvoor een overeenkomst gesloten met Eetcoaching uit Lisse. Mensen met overgewicht kunnen via hun huisarts of praktijkondersteuner aangemeld worden voor dit programma. Deelname wordt geheel vergoed door de zorgverzekeraar (dus ook geen eigen risico).


Veel mensen zitten niet lekker in hun vel door overgewicht. Daar grip op krijgen en houden is niet gemakkelijk. Vanaf 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering. Voorwaarde is dat de GLI wordt uitgevoerd door een geregistreerde professional. Om die reden is Zorggroep Katwijk m.i.v. 1 mei een samenwerkingsverband aangegaan met Eetcoaching uit Lisse.

Al veel langer maakt Zorggroep Katwijk serieus werk van preventie, naast de zorg rond (preventie van) diabetes en hart – en vaatziekten is er bijvoorbeeld extra aandacht voor stoppen met roken, beweegprogramma's en valpreventie bij ouderen.
Door de samenwerking met Eetcoaching biedt Zorggroep Katwijk nu het CooL-programma. Cool staat voor Coaching op Leefstijl. Dit programma verbetert stapsgewijs het leefpatroon met als resultaat blijvend gewichtsverlies, het verbeteren van kwaliteit van leven, lichamelijke fitheid en gezondheidswinst.
De bijeenkomsten vinden plaats in het gebouw de Parlevink (Vinkeweg) in Katwijk aan den Rijn.
Het programma bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsprogramma en duurt in totaal twee jaar. In het programma staan persoonlijke doelen centraal. Je hebt een eigen leefstijlcoach die twee jaar jouw gids blijft. Je geeft elkaar steun en inspiratie in groepsbijeenkomsten, maar hebt ook gesprekken apart met je leefstijlcoach. Binnen het programma worden de achtergronden en oorzaken van een ongezonde leefstijl samen met de deelnemers bekeken en leren zij hun gewoontes aan te passen in hun eigen dagelijkse leven.