Afbeelding
Foto: pr

Katwijk voor Topsport-gemeente

Nominatie n Katwijk is een van de vijf gemeenten die zijn genomineerd voor de titel 'Topsportgemeente van het jaar 2018'. Doel van die prijs is het topsportbeleid van gemeenten positief onder de aandacht te brengen.

De prijs wordt dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt en is een initiatief van het sporteconomisch adviesbureau Sport2B.

De andere vier genomineerden zijn Bunschoten, Den Bosch, Zwolle en buurgemeente Noordwijk.

Sportieve prestaties

Het toekennen van de Topsportgemeente-van-het-jaar-prijs vindt plaats op basis van sportieve prestaties. Deze prestaties worden gewogen naar type sport en omvang van de gemeentebevolking. Dit gebeurt met behulp van een rekenmodel.

Daarbij wordt onder meer gekeken naar de sportieve prestaties van sportverenigingen, uitkomend in 40 nationale topcompetities. 'Het gaat daarbij altijd om de hoogste landelijke klasse, met uitzondering van voetbal. Vanwege de grote maatschappelijke impact zijn voor deze sport naast de Eredivisie ook de Eerste Divisie en de zes amateurhoofdklassen meegenomen', staat in dat rekenmodel.

In 2017 ging de prijs naar de gemeente Teylingen. In de jaren daarvoor werden de gemeenten Westland (2016), Amsterdam (2015), Bunschoten (2014), Edam-Volendam (2013), Den Bosch (2012) Edam-Volendam (2011), Barendrecht (2010), Den Haag (2009), Amsterdam (2008), Den Bosch (2007), Rotterdam (2006) en nogmaals Amsterdam (2005), uitgeroepen tot Topsportgemeente van het jaar.

De winnende gemeente voor 2018 wordt binnenkort bekend gemaakt.

Katwijk heeft zo'n tien jaar geleden enkele keren meegedaan aan de verkiezing 'Sportgemeente van het jaar', georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten, NOC/NSF en VNG. Gemeenten konden zich daar zelf voor aanmelden.


Echtpaar Neuteboom al 65 jaar samen

Vervolg n Voorpagina. Veel samen

Wim werkte als betonvlechter. Maar toen het bedrijf sloot vond hij een job in het AZL, tegenwoordig LUMC in Leiden. Ook de vrouw des huizes zorgde voor het brood op de plank en werkte tijdens het huwelijk buitenshuis en ook in het AZL als voedingsassistente. Tijdens de weekenden en na hun pensioen, vaak weken achter elkaar, genoten zij op hun boot. 'De fietsen gingen mee en we hebben samen heel veel genoten en gezien', blikt de bruid op die mooie jaren terug. De boot is er niet meer maar het paar heeft het samen nog steeds gezellig en vult elkaar thuis goed aan. 'In een goed huwelijk moet je geduld hebben en verder gaat het vanzelf', vindt Wim, en Riek beaamt dit. 'Natuurlijk deel je lief en leed met elkaar', is haar levenservaring. 'En je moet vooral niet jaloers zijn'. Het huwelijksjubileum werd in Renkum in de mooie omgeving van Heteren waar hun zoon woont in familiekring gevierd.


Stichting Senioren en Mindervaliden

Collecte n Deze stichting organiseert dit jaar voor de 73ste keer weer een mooie uitgaansdag.

Voor de senioren en mindervaliden van Rijnsburg.

Hiervoor houden zij van 20 mei tot 24 mei een collecte. Deze collecte wordt verzorgd door 85 vrijwilligers en wordt bij u van harte aanbevolen. Namens het comité alvast hartelijk dank voor uw gift.