Gino Demon in actie tijdens RBB-FC Lienden. | Foto: Hans Heemskerk.
Gino Demon in actie tijdens RBB-FC Lienden. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Joël Tillema goudhaantje in doelpuntenfestijn

n Rijnsburgse Boys-FC Lienden 6-0

Voetbal n Rijnsburgse Boys is dit seizoen best goed in het maken van doelpunten. Alleen de kampioen, het Amsterdamse AFC, scoorde dit seizoen vaker. De Rijnsburgse productie werd afgelopen zaterdag opgeschroefd tot 69.

Een prima aantal dat helaas wordt overschaduwd door het aantal doelpunten tegen. Dit zijn er maar liefst 72. Hiermee doen de Uien helaas ook mee in de bovenste gelederen. Deze resultaten zijn, twee wedstrijden voor het einde van de competitie, voorlopig goed voor een twaalfde plek in de rangschikking.

Dubbele cijfers

Waar Rijnsburgse Boys thuis altijd goed is voor minstens 1.000 toeschouwers, stonden of zaten zaterdag ´slechts´ 700 getrouwen langs de lijn. De thuisblijvers kregen dit keer ongelijk, want de ploeg van Wilfred van Leeuwen deed beslist aan klantenbinding. Hierbij moet gezegd worden dat de mannen van Lienden trainer Hans van der Haar wel een handje mee hielpen, maar toch.

De goals van Rijnsburgse Boys waren allemaal het aanzien meer dan waard en als men een beetje nauwkeuriger was geweest, hadden er zomaar dubbele cijfers op het scorebord kunnen staan.

Kiekeboe

De 6-0 gaf vanzelfsprekend ook blije en tevreden gezichten na afloop. 'We benutten de ruimten op het middenveld en aan de zijkanten goed en we speelden de tegenstander toch redelijk kiekeboe vandaag', sprak de eindelijk tevreden trainer Van Leeuwen na afloop voor RBB TV.

Hij zag de gescoorde doelpunten keurig verdeeld worden over beide helften. Na een enkel ´schrikmoment´, Salim Mansouri zag na tien minuten zijn schot op de lat uiteenspatten, was het louter Rijnsburgse Boys wat de klok sloeg.

In minuut 13 en 21 liet Joël Tillema nog maar eens zien dat hij dit seizoen aanspraak maakt op de titel van topscorer.

Beide doelpunten kwamen na een assist van, nog een uitblinker, Jeffrey Jongeneelen. Een fraaie lob van Frurhgill Zeldenrust betekende 3-0.

Zaterdag 18.00 uur

Tillema kwam er in de tweede helft weer aan te pas.

Op aangeven van invaller Marc Magan scoorde hij 4-0 en tien minuten later was het Roderick Gielisse die fraai en vanaf afstand voor 5-0 zorgde.

Nummer vier van Tillema viel in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd. Een mooie 6-0 waar ook Carlos Opoku graag een doelpunt aan had toegevoegd. Hij was in de week voorafgaande aan de wedstrijd tegen FC Lienden vader geworden van een dochter. Ondanks wat minder uren slaap speelde de sympathieke verdediger een prima wedstrijd en kwam hij slechts een teenlengte tekort voor een doelpunt.

Na afloop voor RBB TV: 'Ik zit hier als een heel gelukkig man. Net vader geworden en de nul gehouden. Dat vind ik zelf altijd belangrijk.' Zaterdag de laatste thuiswedstrijd, maar let op deze, tegen HHC Hardenberg, begint om 18.00 uur.