Een spannend duel met veel kansen. | Foto: S. de Mooij.
Een spannend duel met veel kansen. | Foto: S. de Mooij. Foto: Saam de Mooij

Valken blijft op koers tegen Te Werve: 3-2 winst

Spannend n duel. Na drie weken te hebben stilgestaan, de laatste wedstrijd uit tegen TAVV werd gewonnen met 2-5 op 20 april, bleef zaterdagmiddag jl. de opperbeste stemming op het Duyfrak tegen HVV Te Werve overeind.

De koploperspositie in de derde periode met een voorsprong van drie punten op titelkandidaat DSO werd gehandhaafd middels een winst van 3-2 op Te Werve. Makkelijk ging het niet. Valken'68 vergat in de tweede helft de score uit te breiden en daardoor bleef het tot het eind van de wedstrijd een spannend duel.

De opening van de wedstrijd was voor Te Werve. In de 9e minuut waren er twee prima kansen voor Te Werve, de buitenspelval faalde, om de score te openen. Een rush vanaf de middenlijn van de snelle Ismael Blackshaw langs verscheidene Valken'68 spelers mondde in de 23e minuut toch uit in de 0-1 voorsprong van Te Werve. Valken'68 had tot op dat moment nog geen gevaar weten te creƫren voor het doel van Te Werve. De eerste echt gevaarlijke aanval van Valken'68 leverde in de 25e minuut bijna de gelijkmaker op. Timo Schaap passeerde op links zijn opponent en wist de bal vanaf de achterlijn op maat terug te leggen op Jaco van der Bent. Zijn schot belandde op de paal. Vlak voor de thee was het toch raak. Een spelhervatting door Marc Langeveld gaf Matthijs de Mooij aan de rechterkant van de zestien de kans om de geheel vrijstaande en opgekomen Arjan Haasnoot de kans om de 1-1 binnen te schieten. Een stand waar Valken'68 op dat moment blij mee mocht zijn gegeven het feit dat Valken'68 keeper Erwin van der Nagel toch een behoorlijk aantal keren de reddende engel moest zijn om grotere schade voor rust te voorkomen. Rust 1-1.

Mogelijkheden

Na rust werd er van Valken kant duidelijk even op het gaspedaal gedrukt. Een steekpass door het midden van Marc Langeveld leek in de aanname te verzanden bij Jaco van der Bent. Toch wist hij de controle en het overzicht te bewaren en de op links meegelopen Niels Hogewoning te bedienen. Beheerst schoot hij de 2-1 in de 51e minuut binnen. Een drietal goede mogelijkheden volgden snel om de score na 3-1 te tillen. De meest opmerkelijke was de bal van Marc Langeveld vanaf vlak voor de dug-out. Zijn schot over de ver voor zijn doel staande Te Werve keeper Jay Veerman stuiterde via de grond helaas over de verkeerde kant van de lat. De attent zijnde Jaco van der Bent strafte in de 67e minuut een foute pass in de opbouw van Te Werve af door vlak langs de paal de 3-1 binnen te schuiven. Deze goal leek verlammend te werken op het prima spel en de mooie aanvallen die Valken'68 vanaf het begin van de tweede helft had laten zien. Te Werve ging op zoek naar de aansluittreffer en Valken'68 liep steeds verder achteruit omdat het de bal voorin niet meer kon vasthouden. In de 83e minuut viel de 3-2 door Sahin Kalkanoglu.

Een aantal benauwde momenten voor het doel van Erwin van der Nagel was wat volgde. Toch had in de 90e minuut de 4-2 op het bord moeten staan. Een prima voorzet van de ingevallen Rody Redel werd door de geheel voor het doel vrijstaande Jaco van der Bent van dichtbij over de lat geschoten. Het eindsignaal van scheidsrechter Moussaoui klonk voor de Valken'68 spelers als muziek in de oren. 3-2 winst op Te Werve betekende immers dat Valken'68 nog steeds op koers is om de derde periodetitel te pakken.

Zaterdag 18 mei speelt Valken'68 1 uit tegen VELO (Wateringen), aanvang 14:30 uur.

n Feestelijke opening nieuwe LGB modelbaan

Modelspoor n Zaterdag 25 mei a.s. wordt om 14.30 uur deze nieuwe LGB modelbaan geopend door radiomaker en treinenliefhebber Erik de Zwart officieel geopend.

De jongste bezoekers mogen zelf als machinist Thomas the Train laten rijden op de grote LGB modelbaan.

Precies twee jaar hebben vijf vrijwilligers in weer en wind gewerkt aan een modelbaan voor de ingang van het binnen museum. Op deze modelbaan rijden tijdens de openingstijden van het museum treinen in schaal 1: 22,5 hun rondjes. Weer een nieuwe attractie voor kinderen die de treinen zelf in beweging kunnen zetten. De modelbaan is voorzien van imposante viaducten en bruggen en tussen gebouwen in miniatuur ontdekt u het eigen station van Stoomtrein Katwijk Leiden.

Voor 9 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen koop je een ouderwets kartonnen treinkaartje. Kinderen t/m 3 jaar mogen voor niets naar binnen en ook je auto kun je gratis parkeren voor het station. Met dit kaartje kun je ook onbeperkt mee met de stoom- en dieseltrein, het buitenmuseum bewonderen en ook in het museum zelf valt veel te ontdekken. In de kindvriendelijke museum mogen kinderen, als ze voorzichtig zijn, ook met hun handen kijken. Meer informatie op: www.stoomtreinkatwijkleiden.nl.

Een nieuwe modelbaan voor de ingang van het binnen museum. | Foto: pr.