Afbeelding
Foto:

Gezond & fit markt in de kas

gezondheid n Bewust Bollenstreek organiseert op zaterdag 18 mei een markt voor wie gezonder en fitter wil leven in de Indoorvolkstuinen in Rijnsburg.

Van 11.00-17.00 uur is er veel te doen en ervaren en op het gezellige terras in de kas is het fijn toeven met koffie en (verse munt)thee. Het entree en bijna alle activiteiten zijn bovendien gratis. De hele dag door worden in de achterste, rustige kas yogalessen op het gras gegeven. Daar kunt u ook een Reiki behandeling ontvangen of een stoelmassage. Voor kinderen zijn er bootcampsessies. Ook in de centrale kas worden stoelmassages gegeven, maar kunt u ook kennismaken met voetreflextherapie. Heeft u vragen over gezonde voeding bij burn out, hart- en vaatziekten of bij de overgang? Dan kunt u zich laten informeren door gespecialiseerde orthomoleculair therapeuten. 'Brainspotting' helpt u om ontspannen en met minder stress door het leven te gaan en er is een lezing over veilig detoxen en wat dat kan betekenen voor uw gezondheid. De eerste aardbeien kunnen (binnen) geplukt worden en in het winkeltje kunt u terecht voor meer biologische groente en fruit. Wie interesse heeft in de biologische volkstuintjes kan rondgeleid worden in de kas. En u kunt ter plekke aan de slag met groente en fruit uit de kas om een maaltijd te maken, die u mee naar huis kunt nemen. Kortom een complete dag die in het teken staat van gezond & fit leven! De gezond & fit markt in de Indoorvolkstuinen vindt plaats aan Kanaalpad Noord-West 1 in Rijnsburg van 11.00-17.00u. Parkeren is mogelijk bij de kas, maar fijn als men zoveel mogelijk op de fiets komt. Het volledige programma vindt u op de agenda op www.bewustbollenstreek.nl.


Gien Post (96) stopt na 40 jaar met Volksdansen

dansen n Iedere week stond Mevrouw Post in de Voorhof samen met veel ouderen op de dansvloer en deed actief mee met Volksdansen onder leiding van Jeanne van Duijn. Na ruim 40 jaar mee gedanst te hebben besloot ze er een punt achter te zetten. Met pijn in haar hart heeft ze maandag 6 mei afscheid genomen van de groep, Nog verder goed gezond, maar het evenwicht wordt wat minder en "dan ben ik bang om te vallen" zo zegt ze. De groep gaat haar zeker missen, maar heeft er alle begrip voor dat ze het wat rustiger aan gaat doen. | Foto: pr.