Op 29 juni is het feest in het Ridderbos! | Foto: PR
Op 29 juni is het feest in het Ridderbos! | Foto: PR Foto: Picasa

Familiefestival Moods in the Woods

cultuur n Op zaterdag 29 juni 2019 vindt van 15.00 – 22.00 uur voor de 5e keer het vrij toegankelijke muziek en cultuurfestival Moods in the Woods plaats.

Van 15.00 tot 22.00 uur is er van alles te beleven in Burg. De Ridderpark aan de Nieuwe Duinweg, dat voor deze dag wordt omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein. Moods in the Woods is de feestelijke afsluiting van de Week van de Amateurkunst 'iktoon'. Leerlingen, ensembles, bands en koren van de muziekschool en andere liefhebbende kunstenaars vullen het programma. Kunstenaarscollectief KuCo is dit jaar ambassadeur van de Week van de Amateurkunst. Zij zijn op het festivalterrein te vinden met dichters, een weefdemonstratie, en plein air schilderen, houtbewerking en nog veel meer. Voor extra natuurbeleving is er onder meer een blotenvoetenpad voor de waaghalzen, een natuurspeurtocht door het bos en een 'natuurlijke' fotobooth met schmink en verkleedspullen waar kinderen door fotografen van Kattuk.nl gekiekt kunnen worden. De bibliotheek is aanwezig met een Bipi vol spannende verhalen met echte boekhelden en diverse andere creatieve activiteiten. In een gezellige sfeer is er voor jong en oud voldoende te doen en te beleven. De festivalafsluiting wordt verzorgd door de Muziekschool All Star Band, bestaande uit docenten van de Muziekschool. En dit is slechts een kleine greep uit het programma. Laat weten dat je er bij bent op het Facebook event: Moods in the Woods.


Duin- en vogelexcursie

natuur n Ga op D.V. zaterdagochtend 18 mei mee met Joël Haasnoot (Staatsbosbeheer) en Wim Remmelzwaal die een rondleiding geven door de duinen.

Onderweg zullen zij hun kennis van de natuur en hun verwondering over Gods schepping met u delen. Na afloop van deze prachtige duinwandeling wordt er in de Triumfatorkerk te Katwijk een korte presentatie gegeven over het zendingswerk wat vanuit de kerk wordt ondersteund. Voor deze ochtend is geen inschrijfgeld verschuldigd. Aan het eind van de korte presentatie wordt er wel een collecte gehouden waarin eenieder naar vermogen kan bijdragen. Wie nog wil deelnemen, kan kiezen uit de volgende drie mogelijkheden: Optie 1. Duin- en vogelexcursie (lang) + presentatie + lunch 7:45-12:30 uur, optie 2. Duin- en vogelexcursie (kort) + presentatie + lunch 8:45-12:30 uur, en optie 3. Presentatie zendingswerk HHK + lunch 11:00-12:30 uur. Opgeven kan per mail: eenzhhgkatwijk@gmail.com of mobiel: 0683770271 / 0622717806.
Mocht u op deze dag niet kunnen, maar toch een bijdrage willen doneren, dan kan dat op rekening NL19RABO0303096098 t.n.v. Hersteld Hervormde gemeente/zending.


GemeenteBelangen organiseert inspiratieavond over de natuur

politiek n Binnenkort is het weer Wereldmilieudag en ook de internationale dag van de biodiversiteit (VN) staat voor de deur. Leuk, maar het blijkt dat deze diversiteit en ons milieu toch behoorlijk in het gedrang komen. Daarom organiseert GemeenteBelangen op 21 mei om 20:00 uur een inspiratieavond in De Roskam. De avond staat geheel in het teken van natuur.

Want wist je dat 80% van onze eetbare gewassen afhankelijk is van bijen en insecten? Zonder deze inmiddels bedreigde bijen is onze voedselvoorziening binnenkort dus in gevaar. Ook de 'Plastic soep' draagt bij aan vergiftiging van onze voedselketen en neem eens al het vuil dat aanspoelt op ons mooie strand. Daar moeten we samen toch iets aan kunnen doen? Alleen is het onmogelijk, maar samen kan er een hoop veranderd worden. Dat is ook het uitgangspunt van onze sprekers. Zo zijn NL Zoemt, WNF Operatie Jonas & Jutters Katwijk aanwezig om iedereen te vertellen over een aantal van deze problemen, hun aanpak en oplossingen daarvoor. Interessant voor gemeente, politieke partijen maar ook zeker voor jou als inwoner! Iedereen is vanaf 20:00 uur welkom in De Roskam. Vanaf 20:15 uur zullen we met elkaar in gesprek gaan, luisteren naar de diverse lezingen & ons laten inspireren! De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

De plastic soep is één van de grote milieuproblemen. | Foto: PR