Joop van Egmond identificeerde zich met Van Gogh. | Foto: PR
Joop van Egmond identificeerde zich met Van Gogh. | Foto: PR Foto:

Dunavie vervangt voor de zekerheid alle CV-ketels van Agpo Ferroli

wonen n Zaterdag 16 maart zijn in het tv-programma Kassa de CV-ketels van Agpo Ferroli besproken. Deze ketels zijn volgens hun onderzoek brandgevaarlijk en kunnen onveilige situaties veroorzaken. Hoewel hier in de woningen van Dunavie nog geen sprake van is geweest, neemt Dunavie de bevindingen van Kassa zeer serieus. Daarom heeft deoorganisatie besloten om alle 747 ketels in hun woningbestand te vervangen.

In 2009 werden de eerste twijfels uitgesproken over de CV-ketels. Het gaat hierbij om de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011. Sinds het ontstaan van deze twijfels heeft Dunavie besloten om geen CV-ketels meer van deze producent te laten plaatsen. Omdat ketels gemiddeld twintig jaar meegaan, zitten er nog wel oudere ketels in een aantal van onze woningen. Hoewel de ketels om het jaar worden gecontroleerd en er bij goed onderhoud geen directe reden tot zorg is, wil Dunavie toch het zekere voor het onzekere nemen. Dit jaar worden de 223 ketels van dertien jaar en ouder vervangen. De overige ketels worden de komende jaren gefaseerd vervangen, dit project wordt in 2021 afgerond. In de tussentijd krijgen alle huurders met een ketel van Agpo Ferroli een visuele inspectie en rookmelder.


Inloopochtend in de Voorhof op 16 mei

kerk n Op donderdag 16 mei is er weer een inloopochtend in de Voorhof. Jongeren en ouderen, samen of alleengaand, allen zijn van harte welkom.

Loop gewoon eens binnen en drink een kopje koffie mee. Er zijn altijd mensen om je welkom te heten en die een praatje met je willen maken. Je kan sjoelen, een kaartje leggen of een spelletje doen. Maar je kan ook de nieuwste Rijnsburger alvast lezen. Het team van gastvrouwen en gastheren willen je graag ontvangen. Locatie Voorhof, Vliet Noordzijde 36, Rijnsburg. Van 09.30 uur tot 11.30 uur. Contactpersonen Cock Slager (071-4022966) en Peter van der Nol (071-4024845).


Bingo Buurtvereniging Irissenstraat

bingo n De eerstvolgende bingo van de buurtvereniging is op 14 mei aanstaande en zal wederom plaatsvinden in Go*Go Rijnsburg.

De bingo zal gehouden worden bij Go*Go aan de Hofweide in Rijnsburg. Dit is naast de gymzaal aan de Korte Vaart. Wij hopen er hier in samenwerking met de vrijwilligers van Go*Go weer een gezellige avond van te maken en heten u dan ook van harte welkom. Wij zien u graag op dinsdag 14 mei aanstaande. Ook als u geen lid ben van de buurtvereniging bent u van harte welkom! De aanvang is om 20.00 uur en de zaal gaat voor deze gelegenheid al om 19.30 uur open.


Lezing in het Katwijks Museum: Van Gogh versus Van Egmond

schilderen n Op vrijdagavond 10 mei om 19.30 uur zal taaltrainer Alex van Egmond een lezing geven over Vincent van Gogh als inspiratiebron voor zijn vader Joop van Egmond, MOND (1943-2018).

In een PowerPointpresentatie vertelt Alex van Egmond hoe Van Gogh voor het kunstenaarschap koos en de worsteling die daarmee gepaard ging. Van Egmond zal in deze lezing de parallellen aanhalen met het kunstenaarschap van zijn vader. Hij identificeerde zich namelijk ook met Van Gogh en verkondigde tijdens zijn leven maar al te vaak dat hij de miskende kunstenaar 'begreep'. De lezing duurt ± 45 minuten. De reguliere toegangsprijzen voor het museum zijn van toepassing. Tot 1 juni 2019 is een overzichts- en verkooptentoonstelling te zien 'Eenheid in verscheidenheid' in het Katwijks Museum.