Rommelmarkt

koopjes n Op vrijdag 17 mei van 10.00 tot 16.00 houdt de Gereformeerde Kerk De Goede Herder te Valkenburg een grote rommelmarkt.

Het aanbod spullen is enorm: antiek, meubelen, boeken, kleding, speelgoed, serviesgoed, witgoed, tuinspullen en nog veel meer. Voor de kinderen is er een grabbelton en mogelijkheid om zich te laten schminken. Ook kunt u lootjes kopen voor de loterij waarbij mooie prijzen te winnen zijn; zoals o.a. een Airfryer xxl en een BBQ-bon voor 10 personen. Deze dag kunt u in ons restaurant terecht voor een kopje koffie of fris met lekkernij en voor een heerlijke lunch!

Rond 15.30 start de tassenactie. U koopt een grote tas bij ons voor 2 euro en alles wat daar in past mag u meenemen. Dit jaar is 50 % van de opbrengst bestemd voor een project van kerk in actie en de andere 50% is bestemd voor het plaatsen van zonnepanelen op de gebouwen van de kerk. We hopen op een grote opkomst en een mooie opbrengst. U vindt ons aan de Hoofdstraat 35 te Valkenburg.


Omwonenden Dorpsweide willen beweegbare brug

brug n Enkele Omwonenden van de Dorpsweide willen dat de nieuwe brug nabij het Botenpad beweegbaar wordt. Dat laten zij weten in een brief aan het College van Burgemeester en Wethouders. De bewoners betogen dat zij in 2010 de kavels hebben gekocht van de gemeente Katwijk waar hun woning het jaar daarna op is gebouwd, in 2011, dus nog voordat de gemeenteraad het plan had ontwikkeld om een vaste brug te realiseren. Omdat de brug vast wordt, kunnen zij dan niet meer met hun vaartuigen van en naar de ligplaats bij hun huis varen, en dat is een belangrijke reden geweest om de woning te kopen. Volgens de bewoners en hun advocaat hebben zij recht op minimaal een planschadevergoeding als deze zou worden aangevraagd bij het college. Een schadevergoeding lost echter niets op, vinden zij. Daarnaast hebben zij ook begrip voor de wens van de gemeenteraad om tot realisering van een langzaamverkeersroute Dorpsweide-Waterlelie door het Botenpad te komen. De bewoners willen daarom met de gemeente in overleg om te zien of er een beweegbare brug met een minimale doorvaartbreedte van 4,5 meter gerealiseerd kan worden. Het openen en sluiten van de brug zou eventueel kunnen gebeuren door de vaartuigbezitters. Dit kan onder andere via een App. "De bewoners realiseren zich dat de aanleg van een beweegbare brug duurder is dan een vaste brug. Daarom zijn zij ook bereid om mee te denken met het College over de financiering van deze kosten". Volgens de bewoners dient het College en ook de Gemeenteraad mee te wegen dat een uit te keren vergoeding van de nog aan te vragen planschade kan worden bijgelegd bij het budget voor een beweegbare brug van voornoemde afmetingen. Kortom, er is sprake van een 'win-win' situatie", aldus de brief. De bewoners hopen dat de gemeente het voorstel serieus wil overwegen.