Thomas Bakker springt het hoogst maar ook hij speelde matig tijdens Jong Vitesse RBB | Foto: Hans Heemskerk Foto:

Het zijn zware tijden voor de RBB supporter

n Jong Vitesse-Rijnsburgse Boys 4-1

voetbal n Bij het voetbalspel gaat het om het scoren van doelpunten. Dat het voorkomen hiervan minstens zo belangrijk is, is het verhaal van Rijnsburgse Boys dit seizoen.

Staan de Uien op een treurige vierde plek als het gaat om de meeste goals tegen, het lichtpuntje in deze is de (gedeelde) derde plek als het gaat om de gescoorde goals. Met een aantal van 63 zou Rijnsburgse Boys normaal gesproken meedoen in de top vijf van de Tweede Divisie. Feit is dat de 72 doelpunten tegen een voorlopig dertiende plek oplevert. Ook tegen Jong Vitesse was het (weer) raak. Op de prachtige accommodatie van de BVO Vitesse, deel uitmakend van Sportcentrum Papendal in Arnhem, verloor Rijnsburgse Boys met 4-1. Opmerkelijk hierbij is dat alle voorgaande wedstrijden tegen de ´jongteams´ Sparta, Almere City FC en Vitesse (thuis) werden gewonnen.
Het waren resultaten uit het verleden en die geven geen…
Rijnsburgse Boys kwam er op Papendal eigenlijk geen moment aan te pas. ´Gifkikker´ Bram Ros moest noodgedwongen vanaf de tribune toekijken. Hij had tijdens de maandagtraining een rugblessure opgelopen. De meest constante speler van dit seizoen werd node gemist en ook hij zag zijn teamgenoten in de eerste helft worstelen met zichzelf en de tegenstander. De beleving kwam bij Rijnsburgse Boys pas in de tweede helft, maar toen stonden zij al met 1-0 achter (doelpunt Jesse Schuurman) en toen zeven minuten na de rust Richie Musaba de 2-0 aantekende was het eigenlijk al over en uit. Wel moet gezegd worden dat de Rijnsburgers na de rust wat meer wil om te winnen uitstraalden. Er was in elk geval meer strijd en ook werd en fysieke duels niet geschuwd. Juist dit laatste kan tegen de ´jongteams´ het verschil maken. Maar het was al te laat. De 3-0 van (weer) Schuurman was de doodsteek en hoewel trainer Wilfred van Leeuwen hierna drie spelers wisselde konden ook zij het tij niet keren. Artien, Halman en Meefout zorgden wel voor wat meer pit, maar het leverde niet meer dan een doelpunt op. Een prima voorzet van Jordy Strooker werd door aanvoerder Jeffrey Jongeneelen tot doelpunt gepromoveerd. De enige speler bij Rijnsburg die een ruime voldoende scoorde was doelman Richard van Nieuwkoop. Hij stopte in de eerste helft een penalty en voorkwam in de tweede helft zeker vier ´honderd procent´ kansen. Toch kon ook hij niet voorkomen dat de uiteindelijke eindstand 4-1 werd. Invaller Azzedine Dkidak was de maker voor Jong Vitesse.
Wat te doen voor Rijnsburgse Boys de laatste drie wedstrijden? Het antwoord is eenvoudig, gewoon winnen. Te beginnen bij de komende twee thuiswedstrijden. Een beetje klantenbinding kan geen kwaad. Komende zaterdag komt FC Lienden op bezoek, een week later HHC Hardenberg.