Het team is blij met het nieuwe pand. | Foto: PvK
Het team is blij met het nieuwe pand. | Foto: PvK Foto:

The Readshop opent deuren en koffiehoek in prachtig pand

winkel n De verhuizing van de oude winkel in de Anjelierenstraat naar het voormalige pand van Blokker heeft veel energie gekost maar het is de moeite meer dan waard geweest. Vorige week donderdagmorgen betraden de eerste klanten de prachtige zaak. 'Van harte gefeliciteerd' klonk het vele malen oprecht. Aanstaande zaterdag wordt de opening met veel spektakel officieel voor de klanten gevierd.

Door Piet van Kampen

Op 1 mei werd er een receptie gehouden voor genodigden. 'Het was ontzettend druk en gezellig' blikken de eigenaren Drees Hoek en zijn echtgenote Marianne zeer voldaan terug. 'De complimenten waren niet van de lucht. Ze keken hun ogen uit' vertelt Drees. Ook de eerste klanten op de dag daarna waren enthousiast. Mevrouw van der Kwaak was de eerste die het echtpaar feliciteerde gevolgd door vaste klant René. Hun enthousiasme was terecht. De winkel die twee keer zo groot is als de voormalige zaak is ruim van opzet. De klanten kunnen overal ongestoord bij en ook minder validen kunnen er met de rolstoel of scootmobiel op hun gemak de keuze maken uit het zeer uitgebreide assortiment. Bij The Readshop gaat de eerste gedachte uit naar lezen maar er is veel meer dan boeken en tijschriften alleen.

Brede collectie

In de overzichtelijke winkel zijn er nu 2 terminals geplaatst voor snelle afhandeling van poststukken. De kinderhoek is uitgebreid met veel nieuwe artikelen. Leuke cadeautjes te kust en te keur evenals rookwaren, kantoorartikelen, cartridges voor de printer en geschenkbonnen. Er zijn ook meer spellen in het assortiment opgenomen en binnenkort worden er spellenmiddagen georganiseerd zoals Marianne laat weten.

Koffiecorner

Geheel nieuw is de uiterst gezellige koffiecorner waar uitsluitend verse koffie en thee in vele smaken wordt geserveerd. Vergezeld van een vers koekje of gebakje, allemaal vers door Naami bereid is het er goed vertoeven. Het is een ware aanwinst voor de moderne winkel met een ruime en frisse uitstraling. 'Ik ben trots op mijn team dat de afgelopen tijd heel hard heeft gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen maar het is volgens planning verlopen' klinkt Drees zeer tevreden. Het team dat naast Drees en Marianne gevormd wordt door de enthousiaste medewerkers Mark, Greet en Vivianne ontvangt de klanten met veel plezier in de mooie nieuwe winkel. Veel meer dan zomaar een dorpswinkel.


Scheiding brengt gezin in financiële problemen

Grip op de Knip is een organisatie vrijwilligers, die mensen in financiële nood bijstaat. Speciaal opgeleide schuldhulpmaatjes helpen de administratie weer op orde te krijgen. In een maandelijkse rubriek geven de Grip-medewerkers weer wat ze meemaken.

De eerste hulpvragers van 2019 melden zich bij Grip op de Knip: een echtpaar en twee tienerkinderen. Het is een trieste zaak: de ouders gaan scheiden. De man heeft een nieuwe partner en vertrekt naar Duitsland. Hun woning moet snel worden verkocht. De vrouw kan de maandelijkse lasten niet alleen betalen. Bij verkoop levert de woning tienduizend euro meer op dan de hoogte van de hypotheek. Zij krijgt daar vijfduizend euro van. Een deel van dat bedrag moet worden afgedragen aan de bank voor de achterstallige rente. Prioriteit is echter het vinden van woonruimte voor haar en de twee kinderen. De ouders van de vrouw bieden de helpende hand. Voorlopig kunnen met zijn drieën inwonen in het ouderlijk huis. Grip op de Knip gaat samen met haar aan de slag voor een oplossing. Er is inmiddels een urgentieverklaring aangevraagd voor een woning. Toeslagen moeten (opnieuw) aangevraagd of gewijzigd worden zoals zorgtoeslag en kindgebonden budget. De vrouw is door de perikelen erg van streek en heeft de hulp van ons maatje echt nodig. Ze rekenen samen uit hoe ze er financieel voor staat. Duidelijk is al snel dat ze minder kan gaan uitgeven en meer uren zou moeten gaan werken. Haar inkomen met alimentatie is onvoldoende om in de toekomst haar vaste lasten te kunnen betalen. Ruim drie maanden later is en grote vooruitgang geboekt. De vrouw werkt 32 uur per week. Tot haar grote vreugde heeft ze alsnog een urgentieverklaring gekregen. Ze accepteert de eerste woning die haar wordt aangeboden. Vanaf nu komt er weer rust in het gezin en kan mevrouw samen met haar maatje van Grip op de Knip leren hoe goed om te gaan met de nieuwe financiële (on)mogelijkheden.

Maatje worden?

Stuur dan een e-mail naar: info@gripopdeknipkatwijk.nl. Wilt u contact opnemen met een van de coördinatoren? Stuur dan een e-mail naar: coordinator@gripopdeknipkatwijk.nl of bel naar 06-22062590.

Hou grip op je knip... | Foto: PR