Furhgill Zeldenrust in actie RBB-de Treffers. |Foto: Hans Heemskerk.
Furhgill Zeldenrust in actie RBB-de Treffers. |Foto: Hans Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Prima overwinning Rijnsburgse Boys tegen De Treffers

n Rijnsburgse Boys-De Treffers 3-1

Voetbal n De tegenstellingen van de wedstrijden dit seizoen tegen De Treffers waren groot. Allereerst de weersomstandigheden. Die waren in de uitwedstrijd, begin december vorig jaar, allerminst vriendelijk.

Afgelopen (paas)zaterdag was er sprake van zomerse omstandigheden. Was er uit nog sprake van een kansloze nederlaag, thuis was er prima overwinning. De uitslag was in beide wedstrijden echter precies hetzelfde: 3-1.

De wedstrijd op Middelmors werd zaterdag voorafgegaan met een indrukwekkende minuut stilte. Henk Heemskerk, 66 jaar lid van Rijnsburgse Boys overleed op zaterdag 13 april en werd herdacht. Tal van maatschappelijke vrijwilligers functies mocht Heemskerk bekleden in Rijnsburg. Ook bij ´zijn´ Rijnsburgse Boys was hij actief. In de jaren 80 als voorzitter van de eerste supportersclub. Ook hing hij jarenlang trouw de aanplakbiljetten in winkels op als aankondiging van de thuiswedstrijden van RBB. Tijdens de minuut stilte werd ook mevrouw Niesje den Haan herdacht, de moeder van verzorger Henk-Jan den Haan. Zij overleed op 16 april.

De Uien begonnen hierna voortvarend aan de wedstrijd. Richting de Rijn spelend waren er direct kansen. O.a. voor Jeffrey Jongeneelen. Toch was de openingstreffer voor de tegenstander. Na een afgeslagen corner mochten Jankovic en Rocha Rodrigues zomaar opstomen richting Richard van Nieuwkoop. Laatstgenoemde speler van de Treffers aarzelde niet en zette zijn ploeg op voorsprong.

In de tweede helft gooiden de Boys er een schepje bovenop. Er werd goed gecombineerd en een doelpunt kon niet uitblijven. Het eerste viel al na vijf minuten. Verdediger Roderick Gielisse dribbelde van buiten naar binnen en hoewel zijn schot iets van richting veranderde , maakte het de eerste mooie treffer. Want mooi waren de doelpunten van Rijnsburgse Boys. Ook de twee die nog volgden. Edo Knol beloonde weer een basisplaats met een fraaie afstandstreffer. Deze viel tien minuten later dan de eerste. Het spel werd hierna het aanzien meer dan waard. Als we toch uitblinkers moeten noemen dan gold dit zeker voor Jeffrey Jongeneelen en Jeroen Spruijt. Beiden stonden aan de basis van doelpunt nummer drie. De maker: Joël Tillema. Hij is zich zo zachtjes aan binnen de top tien van de topscorerslijst aller tijden van Rijnsburgse boys aan het nestelen. Spruijt kreeg een applauswissel en werd even later uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Er volgt een weekje (Koningsdag)rust, maar volgende week wacht een nieuwe tegenstander die dicht bij Rijnsburgse Boys in de buurt staat: Jong Vitesse. Bij winst klimmen de Boys weer een plekje omhoog.

n Valken blijft scoren, weer 5 maal raak

TAVV n Het uitermate mooie weer (24 graden) zorgde er misschien wel voor dat Valken'68 er de eerste helft wat te gemakkelijk over dacht.

Dominerend maar in een te laag tempo om het TAVV echt lastig te maken. Na in de beginfase van de wedstrijd bij een spaarzame uitval al eens gevaarlijk te zijn geweest, was het de tweede uitval over rechts die TAVV aan een 1-0 voorsprong met rust hielp. De bij de tweede paal vrijstaande Jordy Hoogervorst rondde de voorzet van rechts af. Rust 1-0.

Na rust kwam in de 57e minuut de ommekeer. Een vrije trap van Jaco van der Bent vanaf 20 meter verdween via de binnenkant van de paal in het doel (1-1). De in de 55e minuut voor Rody Redel ingevallen Robbert van Delft, een extra spits voor een verdediger, leverde in de 72e minuut het gewenste rendement op.

Een door Marc Langeveld prima weggestoken bal werd in de zestien langs de reservekeeper door Robbert van Delft binnen geschoven. Vijf minuten later controleerde dezelfde Robbert van Delft een uittrap van keeper Erwin van der Nagel op prima wijze en bracht middels een één-tweetje met Jaco van der Bent de 3-1 op het bord. Wat onoplettendheid in de Valkendefensie leek in de 80e minuut de spanning terug te brengen in de wedstrijd toen Mitchell van Wijk TAVV terugbracht tot 2-3.

Een drietal minuten later was het over en uit. Een foutieve uittrap van de reservekeeper gaf Marc Langeveld de uitgelezen kans om de wedstrijd op slot te gooien (2-4). Een pass door het midden van Robbert van Delft zorgde voor het 2-5 slotakkoord van Jaco van der Bent. De goede uitslag voor Valken'68 bij het gastvrije TAVV zorgde met het lekkere zonnetje voor een opperbeste Paasstemming.

Zaterdag 11 mei speelt Valken'68 1 thuis tegen Te Werve, aanvang 14:30 uur.

Zaterdag 11 mei Valken'68 1 thuis tegen Te Werve: 14:30 uur. | Foto: S. de Mooij.