Programma Koningsdag

Oranje n Nadat velen afgelopen zaterdag hebben genoten van het Oostertrio tijdens Rijnsburg Klassiek, maakt Rijnsburg zich op voor een hopelijk zonnige Koningsdag.

De Oranje Vereniging Rijnsburg heeft weer een gevarieerd programma samengesteld. Deze begint a.s. vrijdagavond al met een Oranje Boven Pubquiz. Deze wordt gehouden in De Burgt.

Deelnemen kan in een team tussen de 2 en 6 personen. Aanmelden is mogelijk via de website, www.ovrijnsburg.nl/aanmelden. Meedoen kost € 2,50. De zaal is open vanaf 19.30 uur en we gaan starten om 20.00 uur.

Luilakkentocht. Start om 7.30 uur. Kom zaterdag 27 april met je fiets naar het Burg. Koomansplein. Maak aan je fiets iets vast wat herrie maakt zoals een

Toeter of een hele sliert lege blikjes.

Dorpsontbijt 08.00 uur in De Voorhof. Een leuk idee om met allemaal Rijnsburgers, vrienden, familie en vage kennissen heerlijk ontbijten. De broodjes, het beleg, natuurlijk een eitje en een kopje koffie of thee staan voor u klaar. Wilt u zeker zijn van een plekje en een broodje koop dan alvast uw entree tickets op www.ovrijnsburg.nl/aanmelden/. De kosten zijn € 5,00 voor niet leden en € 2,50 voor leden en kinderen.

De vrijmarkt is deze keer langs de Vliet N.Z., Kerkstraat, Abdijlaan. Daar is weer van alles te koop.

Aubade is op het Burgemeester Koomansplein start 09.30 uur. We zingen met elkaar liederen natuurlijk onder begeleiding van de Flora Brass. Dit jaar is de ballonenwedstrijd anders dan anders. Nieuwsgierig? Zorg dat u er bij bent. Aansluitend kunt u genieten van een kopje koffie in De Voorhof of De Burgt.

Tegelijkertijd genieten de inwoners van de Vlietstede ook van hun kopje koffie onder het genot van de klanken van de Flora Brass Band.

Tussen 11.00 - 12.00 uur reiken de mensen van de OV de versnapering aan de schoolkinderen uit. Deze keer weer in de Kerkstraat vlakbij het Oranjehonk.

Luchtkussens. Vanaf 11.00 uur zijn er diverse opblaasspellen op het Burg. Koomansplein. Deze blijven er staan tot 16.00 uur. Er is geprobeerd om voor elke leeftijdsgroep iets neer te zetten. Het is wel verstandig om uw eigen kind in de gaten te houden, want het is altijd een drukke bedoeling.

Gezinsfietstocht. Bent u meer sportief, dan kunt u mee fietsen. Tussen 13.30 – 14.00 uur is de start van de gezinsfietstocht vanaf de achterzijde van de Burgt. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,50 per persoon voor leden en voor niet leden € 5,00, voor kinderen tot 16 jaar is deelname gratis. De route is ongeveer 30 kilometer lang. Indien u zin heeft kunt u zelfs kiezen om de route van 45 kilometer te fietsen. Het is een fietstocht door de ons omliggende gemeenten. Dichtbij en toch ver, vertrouwd en toch nieuw. Een prachtige fietstocht met voldoende gelegenheid om even bij te komen op een bankje of een terras. Neem ook € 0,50 mee voor het pontje in Valkenburg.

Samenzang. Om 19.30 uur start de samenzangavond in de Gereformeerde Kerk (vrijg.) aan de Katwijkerweg. De kerk is open vanaf 18.45 uur. Medewerking aan de avond wordt verleend door Mannenzanggroep Jeruël en door Gerben Glasbergen op het orgel. Aan het einde van de avond is er een collecte voor de bestrijding van de onkosten. En na afloop kunt u nog gezellig met elkaar een kopje koffie drinken.

Muziekbingo. Deze start om 20.00 uur in de Burgt. Muziekbingo is gewoon bingo, maar dan in een nieuw jasje. De getallen op uw bingokaart worden vervangen voor muzieknummers die u mag afstrepen als de DJ ze speelt. DJ Rob van Rossum bezorgt u een feestelijke avond voor jong en oud vol (oude) bekende hits, meezingers en klassiekers. De entree van deze avond is € 10,00 voor niet leden en € 7,50 voor leden, pinnen is mogelijk. De zaal is open vanaf 19:30 uur.

Lampionoptocht. De afsluiter van deze feestelijke dag is de lampionoptocht. De start is om 21.00 uur achter de Burgt. Welk kind wil dit niet? De tocht gaat door het centrum van Rijnsburg en eindigt op het Burg. Koomansplein.