Afbeelding
Foto: pr

Mille-feuille: een chique variatie op de tompouce…

Ine n Paauw-van der Plas was een van de deelnemers van Heel Holland Bakt 2017. In deze rubriek deelt ze een van haar recepten.

Koningsdag staat voor de deur, natuurlijk eten we dan allemaal iets lekkers bij de koffie, om de verjaardag van onze koning te vieren!

Deze Mille-feuille, een frans gebakje wat erg lijkt op onze tompouce, bestaat uit drie lagen gekarameliseerde bladerdeeg, gevuld met Crème Suisse. Een luchtig mengsel van banketbakkersroom en slagroom. Ik heb het gebakje gevuld met frambozen, ze zien er feestelijk uit!

Voor 8 personen

Bladerdeeg 8 plakjes bladerdeeg, poedersuiker

Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek het deeg af met een laag bakpapier en zet een tweede bakplaat op het deeg. Bak het bladerdeeg 35 minuten op 190 graden in de oven. Haal de tweede bakplaat en de bovenste laag bakpapier eraf. Bestrooi het bladerdeeg royaal met poedersuiker en bak het nog eens 5 minuten tot goud bruin. De suiker zal karameliseren. Dan laten afkoelen.

Banketbakkersroom 250gr melk, 50gr suiker, ½ vanille stokje, 25gr custard, 2 eidooiers, rasp van 1 sinaasappel, mespuntje zout

Breng ¾ melk aan de kook met de suiker en het merg uit het vanille stokje. Roer een papje van de overige melk, de eidooiers, rasp van 1 sinaasappel, zout en custard. Wanneer de melk kookt roer je het ei mengsel erdoor en blijf je roeren met een garde tot de banketbakkersroom vla dikte heeft. Giet het in een schaaltje, dek af met folie en laat het afkoelen in de koelkast.

Crème suisse 100gr slagroom, 25gr suiker, de banketbakkersroom

Klop de slagroom op met de suiker; wanneer stijf klop je de afgekoelde banketbakkersroom even kort mee, tot het een mooi geheel is.

Glazuur 200gr poedersuiker, 1 á 2 el water, oranje kleurstof

Roer de ingrediënten door elkaar tot een dik papje.

Samenstellen 1 doosjes frambozen, rasp van 1 sinaasappel

Doe de room over in een spuitzak, knip er een puntje vanaf (1cm opening) en spuit op twee laagjes bladerdeeg per gebakje mooie toefjes. Zet hiertussen de framboosjes. Stapel de laagjes op elkaar met de derde laag zonder room erop. Verdeel een laagje glazuur over de bovenste laag van ieder gebakje en bestrooi deze met sinaasappelrasp.

Fijne Koningsdag.

Liefs, Ine

Voor taartbestellingen, hightea of workshops, neem een kijkje op de socials:

Website www.inepaauw.nl
Facebook INE Baking and Dining Together

Instagram inepaauw

.

Afbeelding