Afbeelding
Foto: PR

Koningsnacht en Koningsdag

Castellumpop-feest op het Castellumplein

Feesten n Castellumpop is met Koningsnacht en Koningsdag weer op volle sterkte terug op het Castellumplein. Vorig jaar was het, door het slechte weer tijdens Mart 2017, financieel alleen mogelijk om een Koningsnacht-programma in De Peuk te organiseren.

Gelukkig is het, dankzij steun van ongeveer iedereen, mogelijk om weer voluit te knallen op het Castellumplein. Tot grote vreugde van het huidige bestuur, want na Koningsdag dragen zij het stokje over aan het nieuwe bestuur. Het huidige bestuur hoopt dat heel Valkenburg hun 'laatste kunstje' met hen meeviert op het Castellumplein.

Koningsnacht Van Beukenstein (20.00-23.00 uur)

Nog maar twee jaar geleden trad Van Beukenstein als 6-mans formatie op tijdens Koningsnacht bij Castellumpop. Achteraf bleek dat het een van de laatste optredens was van zanger en frontman Cees Bergman, die korte tijd later ziek werd en veel te snel overleed. Na een zoektocht naar een vervanger voor de onvervangbare Cees besloten de vijf overgebleven leden van Van Beukenstein om niet verder te zoeken, maar om gitarist Bram Bonarius de vocalen toe te vertrouwen. Zo bleef de vriendengroep, die nog hechter werd door wat zij de afgelopen twee jaar samen hebben meegemaakt, intact. En nu zijn ze er klaar voor om de Nederlandse podia weer te bestormen met hun weergaloze vertolkingen van pure classic rock songs. Van Deep Purple tot Van Halen. Van Boston tot Led Zeppelin. Van Crosby, Stills, Nash & Young tot Kansas. Zij zijn meer dan welkom in de feesttent op het Castellumplein in Valkenburg! Koningsnacht van Castellumpop begint op vrijdag 26 april om 20.00 uur en zal om 23.00 uur zijn afgelopen. De toegang is uiteraard gratis!

Koningsdag Kinderspeelmiddag (14.00-20.00 uur)

Castellumpop is ook op Koningsdag op het Castellumplein te vinden. Inclusief tent, podium, licht, geluid en alles erop en eraan. Vanaf 14.00 uur is het weer tijd voor de Kinderspeelmiddag. Rond de muziektent van Castellumpop vind je verschillende springkussens en je kunt je weer superleuk laten schminken. De kosten? Zijn er niet, het is helemaal gratis.

Jeugdorkest
Valkenburg's Harmonie
(15.00-16.00 uur)

Om 15.00 uur begint het muziekprogramma. En hoe! We zijn er trots op dat de jeugd van Valkenburg's Harmonie komt laten zien wat er aan muzikaal talent in Valkenburg rondloopt. De orkestklas en de blazersklas zullen de bezoekers een uur lang vermaken met heerlijke muziek in uiteenlopende stijlen.

De Bootlegs
(16.30-18.00 uur)

Om 16.30 uur gaat het Castellumpop-programma in de feessttent op het Castellumplein verder met niets minder dan de Bootlegs. Zij hebben opgetreden op de allereerste Koninginnedag-editie van Castellumpop. Omdat het huidige bestuur na Koningsdag afscheid neemt, wilden wij de Bootlegs heel graag nog één keer terugzien. Tegenwoordig spelen zij akoestisch. Liefhebbers van het betere pop- en rockwerk mogen dit niet missen!

The Big Beyond
(18.30-19.30 uur)

Daarna, om 18.30 uur is het podium helemaal voor The Big Beyond. Deze rock/popband is voortgekomen uit de Muziekschool Katwijk. De Valkenburgse Roos Barnhoorn neemt de vocalen op zich. De band bestaat verder uit de gitaristen Noel Zwetsloot en Nick Parlevliet, drummer Jari Hoogerdijk en bassist Jaap van der Plas. Alhoewel The Big Beyond uit jonge muzikanten bestaat, hebben zij al wel behoorlijk wat ervaring. Zo speelden ze al tijdens de Kattukse nach, op Moods in the woods, en op Oranjerock. En straks dus tijdens het Koningsdagfeest van Castellumpop! Daar kunnen de bezoekers genieten van covers van onder anderen Amy Whinehouse, U2, Coldplay en nog veel meer. En wie weet brengen ze ook iets van hun eigen werk op het podium.

Peter Koelewijn
(20.00-20.30 uur)

Rond de klok van 20.00 uur mogen wij een grootheid uit de Nederlandse muziekgeschiedenis verwelkomen: Peter Koelewijn. Wie kent zijn muziek niet? De sprong in het duister, KL204 (als ik God was), Klap maar in je handen, Alice, who the x is Alice en natuurlijk Kom van dat dak af. Een feest der herkenning voor iedereen tussen de 18 en de 88!

DJ Jody Bernal
(21.00-22.00 uur)

Castellumpop 2019 wordt ook dit jaar afgesloten door een weergaloze DJ. Dit keer hebben we gekozen voor Jody Bernal. Ja, je leest het goed. Jody is natuurlijk vooral bekend als zanger met wereldhits, waarvan Que Si, Que No de grootste is. In de loop van de tijd is hij zich meer gaan interesseren voor het DJ-werk en het produceren van muziek. Als DJ heeft hij inmiddels grotere festivals gedaan, zoals het Valtifest Festival en het Solar Festival. Zijn stijl: urban, latin en hiphop. Lekker toegankelijk en natuurlijk super om er een mooi feestje van te maken! En als het feestje mooi genoeg is, heb je kans dat Jody ook de microfoon nog grijpt om 'even' Que Si, Que No live te doen. Om 22.00 uur komt Koningsdag 2019 tot een einde.

Na Koningsdag nieuw bestuur aan het roer bij Castellumpop

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding