Het Oostertrio treedt op in Rijnsburg Klassiek. | Foto: pr.
Het Oostertrio treedt op in Rijnsburg Klassiek. | Foto: pr. Foto: pr

Concert muzikaal Oostertrio

uitnodiging n Omdat in april en begin mei veel belangrijke feestdagen samenvallen, organiseert Rijnsburg Klassiek op zaterdag 20 april om 19.30 uur haar Oranjeconcert, in de Burgt met het prachtige Oostertrio uit Amsterdam.

Het Oostertrio bestaat uit de multitalenten Sophie Schreurs ( klarinet), Lotte Grotholt ( altviool) en Maria Nikiforov ( vleugel). Alle drie de leden studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. De drie dames hebben voor deze avond een prachtig programma samengesteld.

Sophie Schreurs (1998) begon op haar achtste met haar eerste klarinetlessen. Op haar zestiende werd ze aangenomen op de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel speelt ze bij de Koninklijke Harmonie van Horst en bij het Jong Nederlands Blazers Ensemble.

Lotte Grotholt (1998) begon met viool spelen op haar tiende. Op haar zestiende stapte ze over naar altviool en studeerde ze aan de jongtalentklas van het ARTEZ conservatorium.

Maria Nikoforov (1997) is geboren en opgegroeid in Amsterdam. Ze begon met het zingen in een Kinderkoor. Op haar vijfde ontdekte ze de piano. Hiermee begon ze op de Muziekschool van Amsterdam. Op dit moment studeert ze bij Frank van de Laar in haar 2e jaar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam.

Voor en na het concert is er gelegenheid, koffie, fris of een glaasje wijn te drinken. De toegang is gratis. Meer informatie over Oostertrio op         www.allesoverkatwijk.nl.