Jeffrey Jongeneelen schiet op doel maar scoren lukt RBB moeizaam. | Foto: H. Heemskerk.
Jeffrey Jongeneelen schiet op doel maar scoren lukt RBB moeizaam. | Foto: H. Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Aansluitingstreffer komt te laat

n Rijnsburgse Boys-IJsselmeervogels 1-3

Voetbal n Het zijn zware tijden voor de aanhang van Rijnsburgse Boys. Zeg nou zelf, van de laatste zes wedstrijden er maar liefst zes verliezen.

Er zijn perioden dat je met meer plezier naar Middelmors rijdt of fietst. Natuurlijk de gezelligheid onder elkaar vergoedt veel, maar je favoriete team weer eens zien winnen, maakt de zaterdagmiddag nog leuker. Laten we hopen dat het seizoen, met nog zes wedstrijden te gaan, nog een beetje positief wordt afgesloten. Te beginnen a.s. zaterdag met de wedstrijd in en tegen Scheveningen.

Te laat

Het affiche Rijnsburgse Boys-IJsselmeervogels mag er zijn. Beide teams staan immers garant voor attractief voetbal en hebben een mooie staat van dienst. De ´Rooien´ uit Bunschoten-Spakenburg natuurlijk wat meer dan de ´Uien´, maar toch. En hoewel het team van oud Rijnsburgse Boys trainer Ted Verdonkschot nog volop in de race is voor de kampioenstitel straalden zij dat niet echt uit. Eigenlijk was de 1-3 eindstand enigszins zakelijk tot stand gekomen. De in de eerste helft tot stand gekomen 0-2 voorsprong werd in de tweede helft niet meer weggegeven. Ondanks het feit dat Rijnsburgse Boys in die periode veel aan de bal was en van alles probeerde, bleef deze stand het tot vijf minuten voor het einde van de officiële speeltijd op het scorebord staan. De verwachte aansluitingstreffer viel wel, maar te laat.

Invaller Jason Halman was nog maar net in het veld toen hij vanaf links een lange voorzet op het hoofd plaatse van Joël Tillema. Hij scoorde zijn nummer elf van dit seizoen. Na deze late aansluitingstreffer leefde Rijnsburgse Boys helemaal op. Er kwam meer vuur in de ploeg, alleen jammer dat de speeltijd nog maar kort was. Het leverde wel een aantal spectaculaire momenten op voor de goal van IJsselmeervogels doelman Schaap. Maar zoals zo vaak viel het (buitenspel)doelpunt aan de andere kant. Mike van der Laar was de maker waar in de eerste helft Robbert Olijfveld en reuzendoder Danny van de Meirakker succesvol waren voor de Vogels.

Praten

De ploeg van Wilfred van Leeuwen stond weer eens met lege handen. De deur van de geelzwarte kleedkamer bleef na afloop lang gesloten. Er werd door de spelers van Rijnsburgse Boys aan zelfreflectie gedaan. Waar ligt het nu aan dat maar steeds dezelfde fouten worden gemaakt achterin. Toch moest bij de wedstrijd van zaterdag ook gesproken worden over het aanvallende spel. Er werd bij tijd en wijle aardig gecombineerd, alleen als het zestienmetergebied bereikt was verzandde dit echter in frivoliteiten en balverlies. Wellicht is een avond praten deze week beter dan een training.

Er liggen nog 18 punten te wachten; de eerste drie a.s. zaterdag in de wedstrijd tegen Scheveningen? Aanvang 14.30 uur.


Eind Tafeltennisseizoen voor scholen in zicht

Schoolsport n Met nog 2 lessen voor klas 1PAJ Sportklas van Pieter Groen te gaan loopt het schoolsport seizoen 2018-2019 voor het VO af. Onder toeziend oog van docent T. van der Elst worden aan de 31 leerlingen van zijn klas de basisslagen van het tafeltennis geleerd.

Er volgen in de maanden mei en juni nog enkele lessen aan de BO-scholen De Schakel en de Duinroos-Zanderij.

Wat cijfers: dit schooljaar hebben 10 BO-scholen met 970 leerlingen verdeeld over 35 lessen en 2 VO scholen met 210 leerlingen verdeeld over 37 lessen zich gemeld. De VO-scholen komen 3 – 4 keer per klas; de BO-scholen 1x.

De lessen bestaan voor 50 % uit het aanleren van de basistechnieken van het tafeltennis. De overige 50 % worden onderlinge wedstrijdjes gespeeld en wordt in de laatste 10 minuten het rondje rond de tafel gespeeld. Een van de voordelen van deze lesopzet is dat de kinderen tegen steeds een andere klasgenoot spelen. Tafeltennislessen worden tijdens schooluren gegeven door een ervaren gediplomeerde TT-trainer en een ervaren tafeltennisser. De lessen van ± 1 uur worden in overleg met scholen uit het BO en VO gepland. Bij de lessen aan het BO worden de vrijwilligers van de tafeltennis doorgaans ondersteunt door Sport – en beweegcoaches van Welzijnskwartier. Binnensportschoenen zijn verplicht. De lessen worden gegeven in onze zaal onder het combigebouw/tribune van vv Katwijk; toegang via hek Tennisparkweg. In de tafeltenniszaal staan standaard 12 TT-tafels opgesteld; zo nodig worden 2 extra TT-tafels geplaatst.

Voor informatie over en aanvraag van schoollessen kunt u voor het BO terecht bij Michel Sèton van Welzijnskwartier mail: micheleseton@welzijnskwartier.nl. Voor info over deze sportlessen algemeen en het aanmelden van VO-klassen kunt u terecht bij Jan Holten jholten@ziggo.nl. Voor overige informatie over de tafeltennisvereniging zie onze site: http://www.ttvrijnsoever.nl.

Tafeltennissen voor scholieren. | Foto: pr.