Dansclub Sjansee doet zaterdag mee aan het officiële Nederlands kampioenschap. | Foto: pr.
Dansclub Sjansee doet zaterdag mee aan het officiële Nederlands kampioenschap. | Foto: pr. Foto:

Dansclub Sjansee gaat naar N.K. in Veenendaal

n Trots om op hoogste podium mee te doen

stijldansen n Dansclub Sjansee mag op zaterdag 13 april opnieuw meedoen met het Nederlands Kampioenschap G-dansen en zich daar gaan presenteren op het hoogste podium van Nederland.

Vijf jaar geleden heeft de Katwijkse dansvereniging zich al bewezen door met een gouden plak thuis te komen op het onderdeel de Cha Cha masters. Na een aantal jaren van afwezigheid mogen wij weer trots zijn dat wij dit jaar weer met het officiële N.K. mogen meedoen. Dit jaar hebben alle 44 dansers wederom erg veel geoefend en gaan we voor de 4e maal met vertrouwen richting het NK in Veenendaal.

Dit spektakel zal worden gehouden in het schitterende evenementen centrum de Basiliek in Veenendaal. De dag begint voor Sjansee om 7.30 uur met een busreis richting Veenendaal, waarna om 10.00 uur het fantastische evenement begint. Alle dansers maken hun entree op de dansvloer door achter de Nederlandse vlag te lopen.

Eerst beginnen de voorrondes die beginnen met een tango en Engelse wals en afsluiten met de Quickstep. De jury zal hier al een behoorlijke kluif aan hebben om de meer dan 180 Dansparen te beoordelen. Toch hebben zij de belangrijke taak om de finalisten te moeten aanwijzen die het later op de dag tegen elkaar in de grand finale zullen opnemen. In de pauze komt een bijzondere bekende artiest de spanning van de dag even weg zingen.

Na de pauze vindt het onderdeel ChaCha Masters plaats waarin de jury alle 180 dansparen op een juiste manier op deze dans zal beoordelen. Ook deze dans zal afgesloten worden met een grande finale voor deze competitie. Met het feest wat hierna zal losbarsten in fundansjes en polonaise zal getracht worden om de spanning een beetje onder controle te houden tot aan de uitslag.

Na de bekendmaking van de titel 'Beste Ballroom Danspaar' en ChaCha Master van Nederland' is rond 16.00 uur de dag ten einde en gaat Dansclub Sjansee met of zonder prijs sowieso enorm trots richting Katwijk terug.