Veel scoringskansen tijdens deze wedstrijd. | Foto: S. de Mooij.
Veel scoringskansen tijdens deze wedstrijd. | Foto: S. de Mooij. Foto: Saam de Mooij

Valken ''68 wint met 1-2 van koploper Voorschoten'97

Voetbal n Zaterdagmiddag speelde Valken'68 uit tegen de koploper Voorschoten'97 van de tweede klasse C. Trainer Arie van Duijn moest vooraf aardig puzzelen.

Arjan Haasnoot en Matthijs de Mooij waren nog geschorst en Rody Redel was nog geblesseerd. De nog 16 jarige Pepijn van Duijvenvoorde mocht als centrale verdediger in de basis debuteren omdat trainer Arie van Duijn een middenveld zonder Matthijs de Mooi, Rody Redel en Chris de Lange (zou dan als centrale verdediger moeten gaan spelen) een te grote aanpassing van het middenveld vond.

Debuut

Pepijn van Duijvenvoorde maakte zijn verkiezing door de trainer in de basis deze middag volledig waar door knap overeind te blijven tegen de aanvallers van Voorschoten'97.

De eerste vijftien á twintig minuten waren duidelijk voor Voorschoten'97. Maar waar het Valken'68 eerder vaak tegenzat in de competitie, zat het nu eens mee. Voorschoten'97 verprutste drie á vier grote scoringskansen. Een verkeerde opbouwpass door Valkenkeeper Erwin van der Nagel werd bijvoorbeeld door de in de 16 aangespeelde en geheel vrijstaande Voorschoten'97 speler Alex Iliopoulos in de 3e minuut op onbegrijpelijke wijze naast het doel geschoten. Het duurde een kleine twintig minuten voordat Valken'68 een beetje grip kreeg op de tegenstander. De eerste kans voor Valken'68 was voor Timo Schaap. Zijn eerste poging scheerde net voorlangs. Bij de tweede serieuze Valken'68 aanval was het raak. Een uithaal van 20 meter door Selmo Kurbegovic werd door de Voorschoten keeper matig verwerkt en gaf de attente Timo Schaap de kans om zijn eerste doelpunt deze middag te scoren (25e 0-1). Voor rust kreeg Valken'68 via Chris de Lange, kopbal van de doellijn afgehaald, en Selmo Kurbegovic zelfs nog kansen op de 0-2. Rust 0-1.

Tweede helft

In de eerste 15 minuten van de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Geen of weinig kansen. De in de 60e minuut ingevallen Robbert van Delft zorgde voor het eerste en daarna voor wat meer gevaar voor het Voorschotense doel. Vlak nadat eerste gevaar profiteerde een storende Timo Schaap van de ruimte die hij kreeg en slalomde langs een tweetal verdedigers en tikte beheerst de bal naast de keeper in de korte hoek binnen (64e 0-2). Voorschoten'97 ging na deze treffer veel meer naar voren spelen wat de spanning in de wedstrijd verhoogde. Kansen op 1-2 of 0-3 werden door beide ploegen niet verzilverd.

Het duurde tot de 80e minuut toen via een actie aan de rechterkant Peer van Paasen de kans kreeg om van dichtbij de aansluitingstreffer voor Voorschoten'97 binnen te koppen (1-2). Het steeds verder naar voren opschuivende Voorschoten'97 was daarna een aantal keren dicht bij de 2-2 maar ook de 1-3 had zo maar via Robbert van Delft of Chris de Lange op het bord kunnen staan. Het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter van Kommer klonk bij het met inzet en passie spelende Valken'68 als muziek in de oren. De 1-2 winst op de koploper betekent voorlopig effe wat minder kopzorgen en daarnaast koploper in de derde periode.

Zaterdag 13 april speelt Valken'68 1 thuis tegen HVC'10, aanvang 14:30 uur.