Afbeelding
Foto: pr

Eigen inwoners eerst

Dunavie n Het college van b&w van Katwijk heeft besloten specifieke toewijzing toe te passen voor de 35 eengezinswoningen aan de Petronella van Saxenstraat en de Anna van Berchemstraat en de 24 appartementen aan de Karel de Grotelaan (De Horn).

Dunavie levert deze woningen respectievelijk dit najaar en januari 2020 op. Dit houdt in dat inwoners van de gemeente Katwijk bij de eerste aanbieding voorrang krijgen bij de toewijzing van deze woningen. De volgorde van voorrang is als volgt: Huurders van Dunavie die door de sloop van hun woning aan de Petronella van Saxenstraat stadsvernieuwingsurgentie hebben gekregen. Deze huurders kunnen met voorrang reageren op vervangende woonruimte; Andere huurders van Dunavie met stadsvernieuwingsurgentie; Huurders van Dunavie uit (sociale) huurwoningen; Inwoners gemeente Katwijk.

Wethouder Gerard Mostert: "Ik zet mij in voor de juiste woning, op de juiste plek, voor de juiste doelgroep. Mooi dat dit in Rijnsburg gelukt is en inwoners van onze gemeente voorrang krijgen bij de toewijzing van de sociale huurwoningen die ook nog eens duurzaam zijn".

In mei wijst Dunavie de woningen via actieve bemiddeling toe aan de huurders met stadsvernieuwingsurgentie uit de sloop van de Petronella van Saxenstraat. Mochten er huurwoningen over zijn, dan worden deze naar verwachting eind mei via Huren in Holland Rijnland (voorheen Woningnet) toegewezen aan de andere groepen.

In De Horn bouwt Dunavie 24 appartementen. Deze zijn voorzien van zonnepanelen, een royale woonkamer, twee slaapkamers en een tuin of balkon. De woningen worden in januari 2020 opgeleverd. Pierre Sponselee van Dunavie: "Het is voor Dunavie belangrijk om betaalbare woningen aan te blijven bieden zonder onze ambities op het gebied van duurzaamheid tekort te doen. Deze projecten laten zien dat het een het ander niet hoeft uit te sluiten."


Afvalproject op de Wegwijzer groot succes

Duurzaam n De afgelopen twee weken hebben de kinderen op de Wegwijzer gewerkt over afval.

Eigenlijk is afval niet het goede woord, want ze hebben geleerd dat afval de grondstof voor iets nieuws kan zijn. De werkvormen waren heel divers. Er waren gastlessen van het Wereld Natuur Fonds en van Recycle Valley. Daarin leerden de kinderen over de plastic soep en zwerfafval. Verder konden de kinderen kiezen uit workshops zoals knutselen met afval; dansen; muziekinstrumenten maken; toneelspelen; een schoolkrant maken en een modeshow organiseren. De milieustraat is bezocht en ook het Vuilafvoerbedrijf in Voorhout. Na een les over strandjutten, gingen de kinderen het strand op om afval te verzamelen. Ook de omgeving van de Wegwijzer werd zwerfafval vrij gemaakt. Speciaal voor de kleuters kwam de vuilniswagen voorrijden. Dit leerzame project werd afgesloten met een zeer goed bezocht Open Huis. Er waren geweldige optredens onder het genot van heerlijke hapjes en koffie in een zelf meegebrachte mok. Het personeel van de Wegwijzer is onder de indruk van alle hulp van (groot)ouders en wil hen daarvoor heel hartelijk bedanken. | Foto: pr.