PCOB

Contactmiddag n het bestuur van de PCOB nodigt haar leden uit voor de contactmiddag op woensdag 10 april 2019 in de Voorhof. Het thema van deze middag is: 'Passie & Pasen in Jeruzalem', aanvang 14.30 uur.


Belbus stopt

Alternatief n De huidige aanbieder van de Belbus heeft het contract met de gemeente opgezegd, omdat hij niet meer tegen de huidige tarieven kan rijden. Het contract loopt nog tot september dit jaar.

Wethouder Corien van Starkenburg licht toe: "Er maken op dit moment ongeveer 2.000 inwoners gebruik van de Belbus. Het vervoer moet voor deze groep ook na september blijven doorlopen. Het uitgangspunt is dat er voor de huidige groep gebruikers van de Belbus zo weinig mogelijk verandert. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een goede oplossing, want ik wil dat iedereen mee kan blijven doen in de samenleving. Kwalitatief en betaalbaar vervoer voor ouderen en inwoners met een beperking, is daarvoor een voorwaarde. De meest voor de hand liggende oplossing is het tijdelijk inzetten van de Regiotaxi, totdat er een oplossing is voor de langere termijn.

De Regiotaxi bestaat al in Katwijk voor regionaal en lokaal doelgroepenvervoer. De optie om de Regiotaxi als vervanging voor de Belbus in te zetten, wordt nu onderzocht. In omliggende gemeenten gebeurt dit ook al. Ik verwacht in april het totaalplaatje te hebben, zodat er een besluit kan worden genomen over de inzet van een alternatief voor de belbus.

Zodra we duidelijk hebben welke oplossing gekozen wordt, brengen we de huidige gebruikers van de Belbus direct op de hoogte."


Bingo

Buurtvereniging n Irissenstraat organiseert dinsdagavond 9 april weer een bingo. Deze wordt gehouden in de Go*Go, aanvang 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.