Rechts op de foto staat Furhgill Zeldenrust, maker van de 2-1. | Foto: C. Spruijt. Foto: C. Spruijt

n Pijnlijke 4-1 nederlaag tegen Kon. HFC

Rijnsburgse Boys is niet goed genoeg

Voetbal n Van de huidige top vijf op de ranglijst heeft Rijnsburgse Boys dit seizoen slechts twee punten afhandig weten te maken, de andere duels (in totaal negen) eindigden in een nederlaag. Dat is de weinig positieve conclusie na weer een verliespartij, afgelopen zaterdag tegen nummer drie Koninklijke HFC, dat Rijnsburg met een pijnlijke 4-1 nederlaag naar huis stuurde.

De nederlaag in Haarlem tegen de oudste voetbalvereniging van ons land, was het resultaat van individuele fouten achterin bij Rijnsburg. In de eerste helft mochten Robin Eindhoven en Wessel Boer ongehinderd raakschieten respectievelijk raakkoppen uit een corner. Dat betekende 2-0 voor de Koninklijke HFC, halverwege de wedstrijd. En dat terwijl Rijnsburgse Boys voetballend, zeker in het eerste half uur, beter voor de dag kwam dan de thuisploeg; al bleven doelrijpe kansen beperkt tot gevaarlijke inzetten van Joël Tillema (kopbal) en Furhgill Zeldenrust (schot van dichtbij) die naast gingen.

Even spannend

Zeven minuten na rust leek het duel even spannend te worden toen Zeldenrust de aansluitingstreffer scoorde (2-1) na een pass van Masies Artien en een slimme afleidingsmanoeuvre van Joël Tillema. Tillema zelf had twee minuten later ook kans op de 2-2, maar weer twee minuten was de marge alweer twee in het voordeel van Koninklijke HFC, dat Rijnsburg een lesje in effectiviteit gaf.

Achterin bij de Haarlemmers stond het als een huis terwijl het in de voorhoede na rust aan drie kansen genoeg had om er nog eens twee in te prikken via nogmaals Robin Eindhoven (3-1) en Jacob Noordmans (4-1 vlak voor tijd). Ook deze goals kwamen voort uit onnodige fouten, de 3-1 na slordig balverlies van Rijnsburg op het middenveld, terwijl bij de 4-1 niemand de doelpuntenmaker een strobreed in de weg legde.

Nachtkaars

Zo dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. In plaats van een plek in de top vijf, wat de Rijnsburgers voor het seizoen als doelstelling hadden uitgesproken, resteert een kleurloze plek in het rechterrijtje met een recordaantal tegengoals van 61, dat alleen overtroffen wordt door de degradatiekandidaten Barendrecht, FC Lienden en VVSB.

In een poging om nog iets van het verloren seizoen goed te maken, moet geel-zwart in de resterende zeven wedstrijden op jacht naar eerherstel, om te beginnen aanstaande zaterdag thuis tegen titelkandidaat IJsselmeervogels. Dat is weer een club uit de top vijf, waartegen Rijnsburg dit seizoen alles te kort kwam. Een mooie uitdaging dus…