Afbeelding
Foto: pr

Brug bijna open

aftellen n Het wachten wordt beloond. 'In de loop van volgende week maandag, 8 april, gaat de brug open. Op zeker is dat men dinsdag 9 april de brug kan gebruiken', zo liet wethouder Rien Nagtegaal van de gemeente Katwijk vorige week donderdagavond tijdens een raadscommissie weten. Hij deed deze mededeling na een opmerking van B. Tensen (CDA). 'Er zijn veel klachten waarom de brug nog niet open kan', liet hij weten.

Met veel bombarie werd deze brug medio maart, vlak voor de Provinciale Staten Verkiezing geopend. Enthousiast maakten kinderen toen gebruik om als eerste over de brug van Valkenburg naar Oegstgeest te gaan. En vice versa. Maar de brug was nog niet klaar en werd direct weer gesloten. Momenteel is men nog druk met allerlei testen of het wandel- en fietsverkeer wel veilig over de Joop van der Reijden brug kan. Daar komt 8 of 9 april dus een eind aan.


Schoolspullenpas

Aanvragen n Ook dit jaar kunnen inwoners van Katwijk met een laag inkomen een schoolspullenpas aanvragen voor hun schoolgaande kinderen. De pas kan aangevraagd worden tot en met 31 augustus. U kunt een pas aanvragen als u kinderen hebt tussen de 4 en 17 jaar en u een inkomen hebt dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm.

De schoolspullenpas is een betaalmiddel waarmee schoolspullen zoals schriften, pennen, etuis en dergelijke gekocht mogen worden. Als u de pas voor 20 juni aanvraagt, krijgt u deze vanaf 1 juli thuisbezorgd. Aanvragen gaat eenvoudig via de website van stichting Leergeld. Ga naar https://www.elkkinddoetmee.nl/katwijk-voorzieningen en kies voor de optie schoolspullenpas. Op de pagina die dan volgt, kunt u het aanvraagformulier invullen. Als uw aanvraag is goedgekeurd, krijgt u de pas automatisch per post thuisgestuurd.


Jubileum

EHBO n Op 28 maart 1979 zijn Cees en Marion van der Zwart samen geslaagd voor hun EHBO diploma. Nu 40 jaar later zijn ze nog steeds een vaste waarde voor EHBO Vereniging Valkenburg. Het bestuur van de vereniging is hen enorm dankbaar dat ze mede door hun inzet de vereniging hebben opgebouwd en nog steeds een warm hart toe dragen. Hopelijk kan de vereniging nog vele jaren van hun kennis, kunde en gezelligheid genieten. Cees en Marion, van harte gefeliciteerd met dit mooie jubileum. | Foto: pr.