Kom kijken wat er allemaal met de ingezamelde spullen gebeurt. | Foto: pr.
Kom kijken wat er allemaal met de ingezamelde spullen gebeurt. | Foto: pr. Foto: pr

Kom in de Kas & Kom in de hal

Proces n Zaterdag 6 april staan tussen 10.00 en 14.00 uur de deuren van hal waar Werkgroep De Ruyter haar hulpgoederen verzameld en klaarmaakt voor transport wagenwijd open voor publiek.

Werkgroep De Ruyter wil belangstellenden graag laten zien wat er allemaal komt kijken voordat de ingezamelde kleding en goederen op transport kunnen gaan. In de hal waar alle spullen worden verzameld, uitgezocht en later opgeslagen krijgen de bezoekers tekst en uitleg over dit proces.

Werkgroep De Ruyter stuurt jaarlijks, tussen maart en oktober, meer dan 20 vrachtwagen met hulpgoederen de weg op richting Oost – Europa. Bijna 300.000 kilo aan goederen over ruim 90.000 kilometer weg. Die hulpgoederen zijn in Roemenië, Kosovo en Oekraïne meer dan welkom.

Niet alleen kleding en voedselpakketten maar ook schoolmeubilair en ziekenhuismateriaal zoals bedden.

Op 6 april kunt u een kijkje in de hal waar al die hulpgoederen, nadat ze zijn uitgezocht, klaar worden gemaakt voor transport. Kom kijken en maak kennis met de organisatie achter de Ruyter en de vrijwilligers die vaak al jarenlang belangeloos zich ervoor in zetten.

Onderweg naar 'Kom in de Kas' bent u van harte welkom bij 'Kom in de hal' aan de Vinkenweg 7 in Rijnsburg. De koffie, thee maar ook de limonade en een luchtkussen voor uw kinderen staat klaar. Wees Welkom.