Afbeelding
Foto: pr

Koningsspelen 2019

Oranje n Op vrijdag 12 april a.s. is het weer tijd voor de Koningsspelen, de grootste kindersportdag van Nederland.

Voor de zesde keer neemt Come4Sports, onderdeel van het Welzijnskwartier, de organisatie van de Koningsspelen in de gemeente Katwijk voor haar rekening.

Op sportpark De Krom doen dit jaar 1826 kinderen mee van 21 verschillende basisscholen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Alle kinderen krijgen 2 clinics van 50 minuten aangeboden. Door verschillende clinics in samenwerking met sportaanbieders en sportverenigingen uit de gemeente en de regio te organiseren, worden de kinderen gestimuleerd om actief te bewegen en kunnen zij kennismaken met verschillende sporten uit de omgeving.

De Koningsspelen worden om 09.30 uur feestelijk geopend door gezamenlijk de Koningsspelendans genaamd 'Pasapas' te zingen en te dansen. Een ieder is van harte welkom om te komen kijken en mee te doen!

De onderbouw en de scholen die niet naar sportpark de Krom kunnen komen worden niet vergeten. Team Come4Sports biedt hen een draaiboek aan waarmee zij zelfstandig een sportieve dag kunnen organiseren op hun eigen schoolplein.

Wat zijn de Koningsspelen?

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle kinderen van het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terug kerend evenement. De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen en gemeenten.

De gemeente Katwijk vindt het belangrijk dat haar burgers in beweging komen. Zij stellen dan ook middelen beschikbaar om deze dag mogelijk te maken.


Turnster DWS scoort goed op districtsfinale

DWS n Florentina Ayre had goede districtswedstrijden gedraaid en had zich geplaatst voor de districtsfinale.

Zo mocht ze vorige week zaterdag in Amsterdam beginnen met de sprong. Ondanks dat ze een beetje last had van haar knieën sprong ze een goede nette 'halve in, halve uit' en behaalde een 10,85. Haar tweede toestel was brug, mooie hoge zwaaien en een strakke afsprong. Deze oefening leverde een 12,85 op. Het derde toestel was balk. Hier was hard geoefend op 'handstand tik-tak'. Met inturnen bleef Florentina niet alle keren staan, maar ze wilde hem toch graag turnen. De oefening ging heel netjes, helaas wel gevallen met de tik-tak. Maar wat super goed, dat ze toch voor dit persoonlijke doel ging. Volgende keer blijft ze zeker staan. Het laatste toestel was de vloer, het favoriete toestel van Florentina. Dat was te zien, ze kreeg hier een 12,55 van de jury. Wat tevens een eerste plek op vloer opleverde. Overall is ze 28ste geworden, een plek om trots op te zijn. | Foto: pr.