Afbeelding
Foto: pr

Gratis compost als dank voor scheiden GFT

Milieustraat n Op de Landelijke Compostdag, zaterdag 30 maart, kunnen inwoners van Katwijk weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat aan de Taanderstraat in 't Heen.

Met deze actie bedanken gemeente Katwijk en afvalverwerker Meerlanden de bewoners voor hun inspanningen om GFT (groente, fruit en tuinafval én etensresten) te scheiden.

Op deze manier maken de bewoners ook kennis met één van de zes producten afkomstig uit de Groene Energiefabriek waar het GFT wordt verwerkt: MeerCompost.

Zaterdag 30 maart

Met het scheiden van GFT beginnen inwoners letterlijk zelf iets moois; schone GFT levert goede kwaliteit compost dat de bodem van (moes)tuinen energie geeft.

Het is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het zorgt daarnaast voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem.

Een gezonde bodem begint dus al thuis in de keuken, de tuin en op het balkon.

De compostzakken kunnen, op zaterdag 30 maart tussen 09.00 en 15.00 uur opgehaald worden bij de Milieustraat, Taanderstraat 1in Katwijk; zolang de voorraad strekt. Er kan om een legitimatie worden gevraagd.| Foto: pr.