Valken '68 zat lekker in de wedstrijd. | Foto: S. de Mooij.
Valken '68 zat lekker in de wedstrijd. | Foto: S. de Mooij. Foto: Saam de Mooij

Goede overwinning voor Valken '68

n Soccer Boys – Valken'68 1-3

Zaterdagmiddag n speelde Valken'68 uit tegen het iets veiliger staande Soccer Boys (drie punten meer uit 19 wedstrijden). Er moest een goed resultaat behaald worden om weg te blijven uit de gevarenzone van de tweede klasse C.

Winst zou betekenen dat men op gelijke hoogte kwam met Soccer Boys. De eerste tien minuten van de wedstijd waren voor Soccer Boys, de andere tachtig merendeels voor Valken'68. En dat was opmerkelijk te noemen. Opmerkelijk omdat Valken'68 een waslijst van geblesseerden en geschorsten had. Erwin van der Nagel, Jari de Vries, Arjan Haasnoot, Peter de Best, Selmo Kurbegovic.

De eerste helft was zes minuten oud toen het wat beter startende Soccer Boys de eerste scoringskans kreeg. De bal eindigde aan de verkeerde kant van de paal naast de deze middag uitstekend keepende Max Lobel. Gaandeweg kwam Valken'68 wat meer in haar spel en een hoge bal richting de zestien werd door Jaco van der Bent verlengd naar Robbert van Delft. Op Robberts eigen wijze passeerde hij een tegenstander met een lobje en tikte beheerst de bal langs keeper Mark Heintjes (18e 0-1). Een kopbal in de 24e minuut die op de bovenkant van de lat eindigde van Wilmar Zeelenberg was het laatste wapenfeit van Soccer Boys in de eerste helft. De laatste 20 minuten van de eerste helft regende het kansen voor het lekker voetballende Valken'68. Een corner die leek te worden afgeslagen belandde voor de voeten van Niels Hogewoning. Zijn schot van net buiten de zestien verdween via de rug van Soccer Boys verdediger Martijn Helmendach in de goal (31e 0-2). Een lastige één op één kans voor Robbert, een kans uit een wat moeilijk hoek bij de tweede paal voor Chris de Lange en een kopbal van Chris de Lange die over de lat werd getikt vielen voor rust nog voor Valken'68 te noteren. Rust 0-2.

De tweede helft begon met een uitstekende redding van Max Lobel die een bal uit de hoek dook en tot corner verwerkte. Het wat opportunistisch voetballende Soccer Boys had de hulp van de scheidsrechter nodig om terug te komen in de wedstrijd. In de 68e minuut kreeg Soccer Boys een makkelijk gegeven penalty na een licht duwtje van Chris de Lange in de zestien (1-2). De eerste grote kans op 1-3 werd bij een prima uitgespeelde uitval door Marc Langeveld overgeschoten. In de 80e minuut was het echter wel raak. Een fel jagende Jeroen Oskam, die was ingevallen, pikte de bal af van Soccer Boys keeper Mark Heintjes.

Het overzicht behoudend legde hij de bal keurig af op de meegelopen Timo Schaap die de bal voor het intikken had (80e 1-3). Een indirecte vrije trap in de zestien in de 90e minuut wegens bewust terugspelen werd het laatste wapenfeit van Soccer Boys. Via de onderkant van de lat kwam de bal weer het veld in en besloot de scheidsrechter af te fluiten. Een goede overwinning die de Valkenburger moed geeft, met name het spel van Rody Redel, Matthijs de Mooij en het voortreffelijke keeperswerk van Max Lobel.

Zaterdag 6 april speelt Valken'68 1 uit tegen Voorschoten'97, aanvang 14:30 uur.